antÓrtida

Francesc SÓbat

Francesc SÓbat, nascut a Sant SadurnÝ d’Anoia (1946), Ús alpinista, viatger, ge˛leg i professor jubilat de la Universitat de Barcelona. TambÚ Ús enginyer tŔcnic i com a tal va treballar a TVE. Durant una dŔcada ha estat guarda d’un refugi de muntanya (Amitges, parc de Sant Maurici), i “pister” i monitor d’esqui. Com alpinista ha fet escalades i ascensions a Subirats, al Pirineu, als Alps, al Sahara, als Andes (Alpamayo-72), a l’Indu Kush (Saraghrar) i a l’HimÓlaia (Everest-82). Com a ge˛leg ha fet campanyes ,a mÚs a mÚs de l’AntÓrtida, al Pirineu, a les Balears, al desert d’Atacama (Xile) i nord d’Argentina, a Cuba, a Iran, etc.

La presentaciˇ “L’AntÓrtida vista per un sadurninenc ge˛leg i alpinista” es basa en el coneixement d’aquest continent adquirit de primera ma pel conferenciant durant 5 campanyes d’estudi geol˛gic i un viatge turÝstic. Es pretÚn donar una visiˇ general de l’AntÓrtida i transmetre part de la pr˛pia experiŔncia. TambÚ donarem una mirada als canvis climÓtics que han afectat l’AntÓrtida i a les seves causes.
L’AntÓrtida Ús un continent enigmÓtic, mÝtic i fascinant per˛, sobretot, desconegut. L’AntÓrtida Ús un immens desert de neu i gel, un mon fet per l’aventura i la recerca cientÝfica, una reserva per la humanitat,...