RÓdio Sant SadurnÝ
Donar sortida dels excedents amb la producciˇ de most concentrat i la promociˇ dels productes catalans, objectius prioritaris

L'anunci s'ha fet p˙blic aquest migdia desprÚs de la reuniˇ que el vicepresident del govern i conseller d'Economia Hisenda, Pere AragonŔs,  juntament amb la consellera d'Agricultura, Teresa JordÓ, han mantingut a Sant SadurnÝ d'Anoia amb una representaciˇ d'elaboradors del sector del cava, i en la que ha estat present tambÚ l'alcalde del municipi, Josep Maria Ribas, i ValentÝ Roqueta, president de l'Associaciˇ VinÝcola Catalana.

La partida econ˛mica es veurÓ aixÝ incrementada en relaciˇ a la proposta que fa uns dies presentava el departament d┤Agricultura per promoure la producciˇ de most concentrat, i oferir una alternativa al sucre. A aquests ajuts per donar sortida als excedents als cellers i el desajustament entre l'oferta i la demanda del ra´m que ja s'arrossegava des d┤abans de la pandŔmia, se sumarÓ una nova injecciˇ per a la promociˇ de les Denominacions d┤Origen i els seus productes.

Pere AragonŔs ha subratllat el compromÝs del govern en acompanyar i donar suport a un sector que considera clau en l'economia i la promociˇ exterior de Catalunya. Per la seva banda, Teresa JordÓ ha mostrat la seva preocupaciˇ pels ERTO's anunciats recentment a empreses importants del sector, com Freixenet, i ha mostrat la seva confianša en quŔ mesures com la collita en verd, el suport en l'emmagatzematge o la destilĚlaciˇ de crisi puguin permetre a tota la cadena de producciˇ reduir les conseqŘŔncies de l'impacte econ˛mic.

El sector del cava ha xifrat en un 25% la caiguda de les vendes per aquest any 2020.

PUBLICAT EL 11.06.2020