RÓdio Sant SadurnÝ
El cava catalÓ es coneixerÓ com a Comtats de Barcelona

El Consell Regulador del Cava ha aprovat uns nous barems i estÓndards que permetran una millor identificaciˇ i diferenciaciˇ de les singularitats de cada producte i regiˇ vinÝcola.

S'introdueixen novetats com per exemple el canvi de denominaciˇ dels caves joves i reserves, que passaran a conŔixer-se a partir d'ara com a cava de guarda i de guarda superior. Aquests ˙ltims augmenten fins als 18 mesos la crianša mÝnima. a mÚs d'un major grau d'exigŔncia, compromÝs i dedicaciˇ. 

TambÚ a partir d'ara es singularitza molt mÚs tota la producciˇ ecol˛gica, aixÝ com destacar els cellers que duguin a terme el procÚs de premsa i vinificat a la mateixa propietat.

Pel que fa a la zonificaciˇ de la DO Cava, s'estableix una triple categoria, mantenint el Paratge Qualificat com a mÓxim nivell. El cava catalÓ quedarÓ identificat en una zona que es coneixerÓ com a Comtats de Barcelona, amb diverses subzones. Els caves amb origen PenedŔs portaran la identificaciˇ de subzona Valls d'Anoia-Foix.

L'acord ha comptat amb un suport unÓnime i els consens dels representants de les set comunitats aut˛nomes que elaboren sobre l'empar de la denominaciˇ d'origen cava.

Pots escoltar l'entrevista a DamiÓ DeÓs, president d'AECAVA:

PUBLICAT EL 17.07.2020