RÓdio Sant SadurnÝ
Acusen el govern de falta de planificaciˇ i de projecte a llarg termini

El passat dissabte 18 de desembre es va consumar el relleu a l’alcaldia de Sant SadurnÝ amb la presa de possessiˇ del cap de llista de JxCat, Ton Amat. Com ja va fer en el ple de ren˙ncia de Josep Maria Ribas, la CUP es va mostrar molt crÝtica amb l’evoluciˇ del govern a qui acusen de manca de model de poble i de falta de planificaciˇ.

Des de la formaciˇ de l’esquerra independentista es considera que durant la primera etapa del mandat, el govern de Ribas ha tingut un carÓcter marcadament conservador en matŔria social i econ˛mica que no sembla que hagi de canviar amb el relleu a l’alcaldia ja que des del partit del nou alcalde ja han mostrat reticŔncies en elements que sˇn transcendentals per la CUP com la implementaciˇ de la tarifaciˇ social, la municipalitzaciˇ de serveis o l’augment de la pressiˇ fiscal a les grans empreses i rendes mÚs altes.

La CUP ha retret al govern sadurninenc que no hagi estat valent alhora d’afrontar els grans reptes de municipi com la reforma fiscal que permeti augmentar els recursos p˙blics o la necessitat d’un pla d’equipaments que els cupaires reclamen des de 2015. AixÝ mateix els cupaires han reclamat obrir un debat estructural sobre el model de poble i han acusat al govern d’ERC i Junts de ser massa continuistes en una aposta monotemÓtica i depenent de la gran ind˙stria del cava, que ha fracassat en els darrers anys tal i com demostra el fracÓs absolut del CIC Fassina, ara Cava Centre, i l’estancament del Cavatast. Una via fracassada, la de l’aposta monotemÓtica pels interessos de les grans empreses del cava, que Junts pretÚn seguir reproduint, insistint per exemple, en replicar el model fracassat del CIC Fassina a l’edifici de Can Guineu.

Les apostes de la CUP fins a finals de mandat
La CUP, malgrat que es considera molt lluny de l’actual govern, ha estŔs la mÓ per seguir treballant en les grans apostes de poble que considera prioritÓries d’ara fins a finals de mandat. Per una banda, fer front a l’emergŔncia habitacional, Ómbit en que la CUP recorda que falten 100 pisos de lloguer social al municipi i en el que cal fer un seguiment de l’efecte de la regulaciˇ dels lloguers. D’altra banda, la CUP tambÚ situa com a prioritats d’aquesta darrera part del mandat la culminaciˇ del procÚs participatiu de Can Guineu, la realitzaciˇ de les obres de la zona esportiva d’acord amb les necessitats de les entitats que l'utilitzen i comenšar a treballar en la rehabilitaciˇ d’un teatre municipal. A mÚs a mÚs, la CUP reclama al govern que afronti amb valentia alguns dels problemes estructurals que pateix el municipi com la segregaciˇ escolar, la necessitat d’una reforma fiscal en clau progressiva, la necessitat de polÝtiques feministes, la transiciˇ energŔtica o la defensa de la llengua.

[Nota de Premsa CUP]

PUBLICAT EL 21.12.2021