Obrir/tancar menú

Ajuntament de Sant Sadurní d'Anoia

Cerca al web
 ESP | ENG | FRA
Poc ennuvolat30ºC-15ºC
Segueix-nos al Facebook Segueix-nos al Youtube Segueix-nos al Twitter Segueix-nos a Instagram
 
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir per correu electrònic
L´exposició itinerant Ardhara arribarà per Fires a Sant Sadurní

El dimecres 5 de setembre s’inauguraran a Sant Sadurní les exposicions que es podran veure durant les Fires d’enguany, de les quals destaca com a convidada d’honor l’exposició itinerant Ardhara, un nou projecte que vol recuperar una associació d’artistes visuals que va néixer fa 25 anys al Penedès.

Imatge inexistentArdhara, Associació d’artistes plàstics i visuals del Penedès, que acull disciplines com la pintura, la ceràmica, la joieria i el teixit,està organitzada conjuntament pels ajuntaments de Sant Sadurní, Vilafranca, Gelida, Vilanova, Sitges i El Vendrell i es podrà veure del 5 al 23 de setembre a la Capella de l’Índex, els dies laborables de 6 de la tarda a 9 del vespre i els caps de setmana i festius de 12 a 2 del migdia i de 6 a 9 del vespre.

Aquests artistes que fa 25 anys van organitzar l’esdeveniment batejat amb el nom d’Ardhara per donar a conèixer l’art emergent del moment eren de diversos municipis penedesencs: El Vendrell, Sant Pere de Riudebitlles, Vilafranca del Penedès, l’Arboç, Cubelles, Sant Sadurní d’Anoia, Gelida i Vilanova i la Geltrú entre d’altres. I la mostra itinerant que ara es presenta, que inclou obres del sadurninenc Oriol Sabat, persegueix un doble objectiu: donar a conèixer l’obra que fan actualment els artistes dels municipis esmentats i, alhora, proposar que en un futur proper hi torni a haver noves convocatòries que aglutinin i interrelacionin les arts plàstiques en el nostre territori.
 
L’organització d’aquest esdeveniment compta també amb l’edició d’un catàleg de les obres que formen part de l’exposició itinerant i amb la col·laboració de l’Insitut d’Estudis Penedesencs que ha programat un seguit de conferències a cadascuna de les sales que acollirà l’exposició sota el títol Primera, Segona i Tercera Exposició d’Art del Penedès, dels anys 1926, 1927 i 1929. El diumenge 16 de setembre, a dos quarts de 12 del migdia, es farà una visita comentada a l’exposició a càrrec dels artistes i la conferència a càrrec de Joan Solé-Bordes

Potenciar artistes localsImatge inexistent

En la presentació de la programació de Fires la regidora de cultura de l’Ajuntament, Montse Medall, ja va explicar en primícia que, a partir d’enguany, la sala annexa de l’Índex estarà reservada durant les Fires per potenicar els artistes locals.

En aquesta ocasió es podrà veure l’obra de Manel Atserà, pintor nascut el 1972 i que resideix a Sant Sadurní. manelatsera.blogspot.com.es/. L’exposició es podrà veure els dies laborables de 6 de la tarda a 9 del vespre i els caps de setmana i festius de 12 a 2 del migdia i de 6 de la tarda a 9 del vespre.

Altres exposicions de Fires

I per Fires també es podrà gaudir de moltes altres exposicions, repartides per diversos equipaments de la vila:

Al Casal d’Entitats
Sant Sadurní vers els 250 anys de la creació del municipi, del 5 al 16 de setembre.
Horari: laborables de 18 h a 21 h, caps de setmana i festius de 12 h a 14 h i de 18 h a 21h
OrganitzaImatge inexistent: Centre d’Estudis Sadurninencs

A la Biblioteca Ramon Bosch de Noya
Tànger ciutat cosmopolita, del 3 al 20 de setembre
Horari: matins de dimarts a divendres de 10 h a 14 h, tardes de dilluns a divendres de 16 h a 20 h
Organitza: Associació Llum del Nord

Al CIC Fassina
Phylloxera Cartronex, de Gerard Fernàndes Fort, de l’1 de setembre al 7 d’octubre.
Horari: matins de dimarts a diumenges i festius de 10 h a 14 h i tardes de dimarts a divendres de 16.30 h a 18.30 h
Organitza: Associació Festa de la Fil·loxera

 

Al local del PSC
Mòduls sobre el pas del tren pel Prat en els anys 1900
, a càrrec dels Amics del Modelisme Ferroviari d’El Prat. Del 5 al 9 de setembre. Horari: d’11 h a 14 h i de 18 h a 20 h
Organitza: PSC Sant Sadurní i Amics del Modelisme Ferroviari d’El Prat

A la Floristeria Amèlia
Curulla. Pintura.
Del 5 a l’11 de setembre, en horari comercial

I a la Fonda Neus
Francesc Guilera, Fil·loxera. Pintura
. Del 5 de setembre al 15 d’octubre

Pujar al principi de la pàgina