Ràdio Sant Sadurní
La casa llogada presentava una temperatura per sobre dels 90 graus centígrads, amb el consegüent risc d'incendi de la instal·lació amb una connexió clandestina

Agents de la Policia de la Generalitat - Mossos d’Esquadra de la Unitat de Seguretat Ciutadana de la comissaria de Sant Sadurní d’Anoia, el divendres 31 de gener, un home de nacionalitat espanyola, de 43 anys i veí de Barberà del Vallès, com a presumpte autor d’un delicte contra la salut pública, concretament tràfic de drogues i un delicte de defraudació de fluid elèctric.

Els fets van succeir el mateix dia, cap a les 10 hores, quan una dotació policial que estava realitzant un patrullatge preventiu pel municipi de Sant Sadurní d’Anoia van detectar una forta olor característica presumptament a marihuana en una casa del municipi.

Els agents, gràcies a tècnics qualificats, van comprovar un consum elèctric anormal a l’activitat d’un habitatge i que l’escomesa exterior, amb una connexió clandestina, presentava una temperatura per sobre dels 90 graus centígrads,  amb el consegüent risc d’incendi de la instal·lació.

Els agents van localitzar la persona que tenia llogada la casa, tot i no residir habitualment en la mateixa i, davant les evidències els agents van detenir-lo com a presumpte autor d’un delicte de tràfic de drogues.

Per tal d’evitar un possible incendi de l’immoble i dels habitatges annexes, els agents van  accedir a l'interior del domicili per poder desconnectar el comptador, que es trobava al seu interior, de  la xarxa elèctrica.

Durant la tarda, els investigadors van realitzar una entrada i registre, sota la tutela del jutjat de guàrdia de Vilafranca del Penedès, on es van comissar més de 400 plantes de marihuana, en diferents estadis de creixement, al soterrani i en una de les habitacions de la casa.

Posteriorment, un informe realitzat per un tècnic de la companyia elèctrica va permetre detenir-lo també per un delicte de defraudació de fluid elèctric, ja que la instal·lació estava connectada il·legalment a la xarxa de distribució, per un valor de gairebé 37.000 euros.

L’arrestat va passar a disposició judicial i el jutge instructor va decretar la seva llibertat amb càrrecs.

[Nota de premsa: Mossos d'Esquadra]

PUBLICAT EL 07.02.2020