Ràdio Sant Sadurní
Ja ha començat la campanya d'informació i vigilància contra incendis fortestals

Aquest mes de juny voluntaris de l'ADF Sant Sadurní han estrenat una màquina robot desbrossadora que fa la feina forestal equivalent a 9 desbrossadores manuals simultànies. És una màquina teledirigida -no tripulada- capaç de penetrar als boscos i en llocs estrets i de terreny irregular, per obrir pas en cas en cas d'extició d'incendis o per reduir la vegetació en zones estratègiques per a la prevenció d'incendis forestals.

Aquesta màquina és propietat de la Federació d'ADF Penedès Garraf i està al servei de la prevenció dels incendis forestals tant per a treballs forestals preventius com  per dur a terme treballs d'extició en col·laboració amb els bombers.

Fa pocs dies la va presentar a Canyelles la Mancomunitat Penedès Garraf, que posarà en marxa un servei de gestió forestal als seus Ajuntaments associats mitjançant la Federació d'ADF.

L'Hort i el Bosc de les escoles

Sant Sadurní ha pogut estrenar la nova màquina al Bosc i l'Hort de les escoles, a Can Mas de la Riera, un indret on les escoles de Sant Sadurní duen a terme un projecte ambiental i que enguany té molta quantitat d'herba a causa de les abundants pluges de la primavera i que ja va patir un incendi forestal.

Un any més ja ha començat la campanya de prevenció i extinció d'incendis i el Secretari del Secretariat ADF, Xavi Xorto, ha explicat a Ràdio Sant Sadurní que enguany els boscos han començat l'estiu en una situació bona, gràcies a les pluges, però que "no ens hem de relaxar perquè un cop s'asseca el bosc el risc d'incendi és elevat, a causa de cada vegada més altres temperatures".

Xorto també ha posat l'èmfasi en la importància de la col·laboració ciutadana: "Sempre que es vegi qualsevol columna de fum, per petita que sigui, cal avisar el 112. Qualsevol indici pot evitar un gran incendi si  s'actua ràpid".

El Pla d'Informació i Vigilància contra Incendis Forestals  

El Pla d'Informació i vigilància contra incendis forestals és un dispositiu actiu durant els mesos d'estiu a la demarcació de Barcelona que porta a terme un conjunt d'accions informatives, dissuasives i d'anticipació, adreçades a evitar l'inici dels incendis forestals.

Els seus objectius són evitar l'inici dels incendis forestals a través de la dissuasió i la informació a la població; establir les eines i estratègies necessàries per a l'anticipació a l'inici i propagació d'un incendi forestal; detectar els incendis forestals el més ràpidament possible i col·laborar amb els dispositius de prevenció i extinció d'altres institucions.

Més informació

Podeu escoltar  l'entrevista que Ràdio Sant Sadurní va fer a Xavi Xorto pel Penedès en Xarxa, sobre  la campanya de prevenció d'incendis i de l'estat dels boscos 

PUBLICAT EL 07.07.2020