RÓdio Sant SadurnÝ
ADIF ha comunicat l'endarreriment de les obres en una reuniˇ amb els alcaldes i alcaldesses de la comarca i representants de Rodalie

La setmana passada l’alcalde de Sant SadurnÝ, Josep Maria Ribas, va participar en una reuniˇ telemÓtica amb responsables d’ADIF, de Rodalies i els alcaldes i alcaldesses dels municipis ve´ns – Vilafranca, La Granada, Subirats i Gelida – afectats per les obres del corredor del Mediterrani, en la qual els responsables d'ADIF els van notificar que les obres, que havien de finalitzar el mes de novembre, s'han endarrerit i estÓ previst que finalitzin el 13 de desembre, amb el compromÝs que aquest dia es normalitzi la circulaciˇ de trens.

El director general de Construcciˇ d'ADIF, Juan Pablo Villanueva, va explicar als representants institucionals que el calendari d'execuciˇ de les obres s'ha hagut de reprogramar per factors externs, com la vaga del personal de circulaciˇ d'ADIF a Barcelona en horari nocturn, aixÝ com les afectacions provocades per la COVID19. Villanueva va lamentar les molŔsties que aquesta situaciˇ estÓ provocant a la ciutadania dels municipis afectats.

Les obres van comenšar 25 de juliol i havien de finalitzar el 16 de novembre i han deixat els usuaris sense servei de tren el tram comprŔs entre Sant SadurnÝ i Martorell; el trajecte el cobreix un servei de busos llanšadora . AixÝ mateix, el tram entre Sant SadurnÝ i Santa Margarida i els Monjos tambÚ estÓ afectat, ja que hi ha una ˙nica via en funcionament i aix˛ suposarÓ que nomÚs hi passa un tren cada hora en cadascun dels sentits.

Aquesta situaciˇ ha provocat importants greuges i molŔsties als usuaris de Rodalies RENFE, que han vist incrementat el temps de trajecte en quasi una hora. Davant d'aquesta situaciˇ l'Ajuntament va solĚlicitar a la Direcciˇ General de Transports i Mobilitat de la Generalitat de Catalunya un reforš del servei regular d’autob˙s fins a Barcelona.

PUBLICAT EL 04.11.2020