Publicació 10.06.2021
S'impulsarà un programa d'educació viària adreçat a alumnes de les escoles de la vila

Conveni SMP

L'Ajuntament de Sant Sadurní i Serveis Mèdics Penedès (SMP) han signat aquest mes de juny un conveni per promocionar una mobilitat segura al municipi entre els infants i joves del municipi.

La signatura va comptar amb la presència de l'alcalde, Josep Maria Ribas, i Josep Panyella, fundador de SMP, a més del regidor de Governació, Pere Vernet, i responsables del cos de la Policia Local

L'acord suposa la cessió per part de Serveis Mèdics Penedès d'un parc d'educació viària, a més de vehicles com bicicletes, tricicles, a més de cascos i armilles reflectores, per tal d'impulsar un programa educatiu de mobilitat amb les escoles del municipi. Aquest conveni també s'ha signat amb els ajuntaments de Vilafranca i Gelida.

El circuit viari està equipat també amb senyalització vertical i horitzontal, a més de semàfors i una rotonda. Els cursos els dissenyen i imparteixen agents de la policia local de cada municipi.

Es tracta d'un cicuit itinerant, fàcilment desmuntable, que permet instal·lar-lo en diferents espais de la població. 

La iniciativa va sorgir quan. en les revisions mèdiques per obtenir els permisos de conduir, SMP va detectar la necessitat de potenciar la formació viària, sobretot entre el col·lectiu jove: mobilitat segura, capacitat de reacció en situacions d'emergència  i adquisició d'un comportament cívic i responsalbe, ja sigui com a persones conductores o vianants.

Com explica Josep Panyella, l'objectiu és "Col·laborar amb les institucions per potenciar la formació i conscienciació en la conducció de vehiclesi disminuir així la sinistralitrat a la comarca de l'Alt Penedès".