Ràdio Sant Sadurní
La CUP aposta per unes “Fires populars” i paritàries

La portaveu de la CUP, Arantxa Fernàndez, ha estat l’encarregada d’inaugurar la Ronda Política del mes d’octubre. Una xerrada on ha repassat l’actualitat sadurninenca i alguns aspectes del ple municipal, entre ells, el debat sobre les Fires i Festes: “Estem rotundament en contra de la línia de festival de les Fires. Les fires són festes populars, és la festa gran, i hauria de ser per a tothom”, afegint el debat sobre la manca de dones al cartell, després d’haver-se aprovat una moció en aquest sentit i que Sant Sadurní es declarés municipi feminista: “Ser feminista vol dir aplicar polítiques que ajudin al col·lectiu”. En aquest sentit i referint-se a la fricció que es va crear al final amb l’alcalde, Josep Maria Ribas, Fernàndez ha dit que “no s'entén que l'alcalde intervingui en un debat feminista”.

Preguntada pel treball dels propers mesos, centrat en la modificació de les ordenances fiscals i la confecció del pressupost municipal, la cupaire ha explicat que “hi ha plantejades tres reunions sobre les ordenances” i que “estem expectants per saber com es durà a terme la tarifació social”, afegint que, si es fa bé, “ens tindran al costat”. A més, també ha posat en valor la importància de mantenir l’augment de l’IBI: “Sant Sadurní té un dels IBI més baixos de la comarca i de Catalunya i, pujant-lo, es podrien donar més serveis. Pujar tres dècimes suposaria més de mig milió euros”.

Finalment, Fernàndez també ha parlat del Procés Participatiu sobre els usos de Can Guineu: “Can Guineu tothom el té més o menys en ment i l’o'objectiu és que el procés sigui vinculant”.

Pots escoltar l'entrevista al següent enllaç:

PUBLICAT EL 06.10.2021