Ràdio Sant Sadurní
La portaveu de la CUP Sant Sadurní valora les ordenances fiscals pel 2022

Arantxa Fernández també ha passat pels estudis de Ràdio Sant Sadurní en la Ronda Política del mes de novembre, on ha repassat els principals assumptes de l'actualitat i del ple municipal d’octubre, molt marcat per l'aprovació de les ordenances fiscals pel 2022. Unes taxes que contemplen una pujada del 5% de l'IBI: “Aquest increment ha estat el mateix per a les famílies que per a les grans empreses, que estan guanyant milions d'euros cada any. Estem exigint el mateix esforç a les famílies que sí que han patit els efectes de la pandèmia que a les grans empreses”, afegint que “sempre hem estat partidaris d’augmentar l'IBI, perquè Sant Sadurní té un dels més baixos de Catalunya”.

Una altra de les taxes que s'apujarà és la de la recollida de residus, que ho farà en un 20% després de no haver-se augmentat en els darrers anys i amb l’objectiu d'anar-ho fent progressivament durant els propers cursos: “No és el nostre model de gestió de residus, però som conscients que és un model que no es pot canviar d'avui per demà. Volem municipalitzar el servei”. Fernández també ha subratllat que “que pugi un servei no hauria de fer pujar necessàriament la taxa” i ha afegit que “s'ha de fer un canvi profund” i estudiar què és el que no funciona del model per poder-lo canviar.

Altres dels temes que la cupaire ha posat sobre la taula són la prova pilot de progressivitat fiscal a les escoles bressol -es començarà a aplicar de cara al curs vinent- o les plusvàlues.

Podeu escoltar l'entrevista sencera al següent enllaç:

PUBLICAT EL 05.11.2021