Ràdio Sant Sadurní
La programació i novetats de la festa, al Penedès en Xarxa

Aquest divendres arrenquen els actes de la Festa Major 2021 i hem aprofitat per parlar-ne al Penedès en Xarxa tot entrevistant a la regidora de Cultura, Marta Castellví; Isaac Pedrola, dels diables Se Me’n Refum, i Nil Ruiz, de la colla de geganters. Una conversa que ha servit per presentar la programació de la festa, que inclou, entre d’altres, el 80è Aniversari de la colla de gegants del municipi, la presentació de la Bèstia, dels diables Se M’n Refum, la tradicional cercavila dels gegants i els balls populars o els versots i lluïment dels diables.

Després d’un any d’aturada per la pandèmia, torna la Festa Major torna enguany amb forces renovades després que fos “l’única celebració que no vam poder fer perquè explícitament la normativa va prohibir les festes majors i populars i ho vam entomar amb molta pena”, ha apuntat Castellví, afegint, però que “l’any passat no va poder ser, però tornem amb molta més força”.

Els gegants, que enguany celebren 80 anys, estan vivint un procés de renovació de la colla amb nous integrants joves i moltes ganes, tal com explica Ruiz: “Ens estem formant com a entitat i estem contents de tirar endavant perquè volem seguir creixent i formant a gent”.

Els diables, per la seva banda, després d’uns quants anys d’espera, presenten dissabte la Bèstia: “S’ha fet llarga l’espera. És un projecte que vam plantejar a quatre anys vista, però s’hi ha afegit la pandèmia. Volem que tingui una bona acollida i que vingui per fer gran la cultura popular”, ha dit Pedrola

Programació de Festa Major

Ja podeu recuperar l'entrevista a través de l'enllaç:

PUBLICAT EL 25.11.2021