Ràdio Sant Sadurní
Els cupaires reclamen el vot per l'opció artística i cultural

Sota el títol “Omplim Can Guineu de Cultura”, la CUP Sant Sadurní ha donat el tret de sortida a la campanya del procés participatiu per decidir els usos de Can Guineu. Els cupaires han refermat la seva aposta per convertir aquest espai en la Casa de les Arts i la Cultura de Sant Sadurní incloent-hi l’Escola de Música Municipal, un servei que ha convertir Can Guineu en una “àgora cultural, un punt de trobada on la vida no s’aturi”, tal i com ha explicar la militant cupaire, Consol Sáenz. És per aquest motiu que la formació opta clarament per demanar el vot per la Proposta Social, Artística i Cultural, i anima a la població a votar massivament per convertir el resultat de la votació en un clam inapel·lable en defensa de la necessitat d’equipaments culturals a Sant Sadurní.

Un procés participatiu clau a Sant Sadurní La CUP valora positivament que la seva proposta hagi estat recollida en gran mesura en les propostes finals de votació del procés participatiu, afegint-t’hi també elements socials propis del que podria ser un centre cívic. Els tècnics que han redactat les propostes finals han considerat que aquests usos eren perfectament compatibles i que no alteraven el sentit de la proposta. Des de la CUP s’entén com a positiva aquesta modificació i es manté el suport a la proposta ja que com ha declarat la portaveu cupaire, Arantxa Fernàndez, “la CUP entén que Sant Sadurní té una greu mancança d’equipaments culturals i no s’entendria que Can Guineu es convertís en qualsevol altra cosa”.

Consol Sáenz, militant de l’assemblea local sadurninenca, ha explicat el projecte de la Casa de les Arts i de la Cultura i ha defensat que aquest equipament ha d’acollir també l’Escola de Música Municipal: “Aquest model ja s’ha desenvolupat en altres municipis amb gran èxit. L’aposta perquè Can Guineu sigui un punt de trobada social i cultural del municipi farà canviar Sant Sadurní, dotant-lo d’un espai del que tots ens sentirem orgullosos i on podrem compartir experiències”. Cal recordar que l’Escola de Música Municipal pateix una limitació d’espai que no li permet satisfer la demanda existent. De la mateixa manera Consol Sáenz ha explicat que la proposta pretén anar més enllà amb la creació d’espais de formació per altes disciplines artístiques i espais d’exposició, així com un petit auditori que en cap cas hauria de substituir les funcions d’un teatre municipal –l’altre gran equipament cultural que té pendent Sant Sadurní. Sáenz ha explicat que amb la proposta de la CUP es vol convertir Sant Sadurní en un referent cultural i artístic de la comarca.

La pregunta trampaPer la seva banda, la portaveu cupaire, Arantxa Fernández, també ha denunciat que darrera de la proposta que es presentarà com a Promoció del Patrimoni Local, “s’hi amaga l’interès de certs sectors i de partits com Junts i el PSC de convertir Can Guineu en un espai de promoció de la indústria del cava i del turisme, és a dir, una proposta pràcticament idèntica al Cava Centre i que ja ha demostrat ser un model fallit tant per nombre de visitants com pels costos econòmics que suposa”.

La regidora ha valorat també el procés de debat i participació que culmina amb la consulta que es farà entre els dies 10 i 20 de juny. Si bé ha analitzat positivament la quantitat i el nivell de les propostes presentades, la majoria d’elles de l’àmbit cultural i artístic, també ha criticat la manca de difusió del procés i ha reclamat més esforç per part de l’Ajuntament per comunicar aquesta consulta. De la mateixa manera, Fernández ha alertat de les maniobres de partits com Junts i PSC que han intentat torpedinar la consulta i recorda que el ple de Sant Sadurní va acordar donar caràcter vinculant a aquesta consulta. La portaveu de la CUP insisteix, no obstant, que “la millor manera de que el resultat sigui vinculant és fer una participació massiva” i ha fet una crida a totes les persones a votar per donar valor als processos participatius.

[Nota de premsa: CUP Sant Sadurní]

PUBLICAT EL 01.06.2022