Ràdio Sant Sadurní
El portaveu de Junts fa balanç del nou model porta a porta amb cubell xipat

El portaveu de Junts per Sant Sadurní, Xavier Rodríguez, ha estat l’encarregat de tancar la Ronda Política de juliol en una entrevista que ha servit per revisar temes com la consulta ciutadana de Can Guineu o el nou model porta a porta, que ha valorat positivament setmanes després de la seva implantació: “La tecnologia és bona en tots els àmbits. No es posa per vigilar, no és la idea ni el missatge, però hem de ser més curosos amb el reciclatge, però no perquè vulguem a l’Ajuntament ni perquè a l’administració tinguem una obsessió, sinó perquè mediambientalment, des de tots els estaments, es demana. L’agenda 2030 incideix en els residus”.

Preguntat pel procés participatiu per decidir els usos de Can Guineu, Rodríguez ha explicat que “ens planteja un primer dubte, si la participació va ser prou important. Com que soc inconformista i crec que és una icona i un tema de referència, m’hagués agradat més participació per definir el que pot ser un equipament clau de projecció cultural, econòmica i de desenvolupament social de la nostra vila”, afegint que “tots ens felicitem perquè sembla que estem en la mitjana correcta, però Can Guineu sortia del tipus tradicional de procés i m’hagués agradat una resposta més majoritària”.

També ha parlat d’altres temes, com la construcció d’una primera fase d’edificis “sostenibles” a l’esplanada del CAP: “Des de Sant Sadurní sempre s’ha apostat pel lloguer, perquè ens permet aquesta rotació d’usuaris que necessiten aquest habitatge, que és un dret fonamental bàsic”.

Pots escoltar l'entrevista al següent enllaç:

PUBLICAT EL 18.07.2022