Ràdio Sant Sadurní
Gairebé 2 de cada 3 aturats sadurninencs són dones

A Sant Sadurní, dels 499 ciutadans aturats, gairebé 2 de cada 3 són dones, segons les darreres dades de l’Informe del Servei d’Iniciatives Econòmiques i de l’estudi del mercat de treball de les dones, elaborats per la Mancomunitat Penedès-Garraf

El percentatge de dones aturades l’any 2022 a la comarca s’enfila al 60%, una xifra que situa la taxa d’atur femenina de l’Alt Penedès en el 12,71%, 4,6 punts per sobre de la masculina (10,79%). Respecte a l’any anterior, la taxa femenina ha augmentat en 2,70 punts.

Pel que fa a Sant Sadurní, les últimes dades indiquen que el passat mes de febrer el nombre de persones aturades era de 499, una xifra que deixa la taxa d’atur en un 8,03%. Si es compara aquesta dada amb la del febrer del 2022, es detecta que l’any passat hi havia 448 aturats (7,27%), fet que indica que l’atur ha pujat progressivament d’un any a l’altre tret dels mesos d’abril a juliol, en què la taxa d’atur al municipi va ser inferior a aquest 7,2%.

Pel que fa a l’atur entre homes i dones, les diferències són notables; de les 499 persones aturades el passat febrer, 174 són homes i 325 són dones. L’edat també és un altre indicador a destacar i és que l’estudi determina que el 44,89% de la població aturada són majors de 55 anys. Dins d’aquesta franja la diferència entre el nombre d’homes i dones també és significativa; 68 homes per 156 de dones, respectivament. Per altra banda, l’edat on es registra menys atur es troba entre els menors de 25 anys.

El nivell formatiu també influeix en les xifres de desocupació i es determina que les dones amb menor nivell formatiu són les que tenen més dificultats per trobar feina. Per altra banda, el nombre de dones aturades amb nivell formatiu universitari és superior al nombre d’homes i, entre les que no tenen estudis o no els han completat, la proporció de dones aturades també és superior a la dels homes.

El passat mes de febrer a Sant Sadurní s’han formalitzat 123 contractes a dones i 151 contractes a homes, situant els serveis i la indústria com els principals sectors contractants.

En el conjunt de l’Alt Penedès, s’ha detectat que els homes firmen un 34% més de contractes que les dones, segons dades del 2022.

L’atur registrat l’any passat a l’Alt Penedès va ser del 10,14%, una xifra superior a la de Catalunya, que és d’un 9,6%, però inferior a la de l’Estat Espanyol, que és d’un 12,61%.

PUBLICAT EL 21.03.2023