Publicació 22.04.2023
Poesia a les Caves 2023
El calendari del certamen comptarŕ amb quatre cites, els divendres de maig, a les 20 hores, i la participació d'una dotzena d'autors que llegiran i recitaran els seus versos a Juvé i Camps, Giró i Giró, Recaredo i Vins el Cep

El Festival Poesia a les Caves arriba un any més puntual a la seva cita anual de maig per commemorar la seva 15a edició. El certamen es distribuirà enguany entre els cellers Juvé i Camps, Jaume Giró i Giró, Recaredo i Vins El Cep, amb la participació d'una dotzen d'autors i poetes que presentaran i recitaran els seus poemes i versos. 

Les cites coincidiran en divendres, com és habitual, a les vuit del vespre i l'accés és lliure. Aquest divendres es va presentar la programació d'aquesta edició i el cartell, a càrrec d'Alonso Castellanos, en un acte celebrat a la sala de plens de l'Ajuntament i que va comptar amb la participació de l'alcalde de la vila, Ton Amat, la regidora de Cultura, Marta Castellví, i el director i impulsor del festival, Santi Borrell. 

Tots tres van destacar la trajectòria i consolidació d'aquest esdeveniment en el calendari cultural del municipi i la seva confiança en què tornarà a comptar amb una excel·lent resposta del públic. 

La regidora, Marta Castellví, va manifestar: «Ens omple d’orgull celebrar la 15à edició del festival, amb la participació al llarg d’aquests anys d’una quinzena de cellers i més de 160 poetes, unes xifres que es diuen ràpid però no és fàcil. Cal posar en valor i reconèixer tots els actors implicats en fer del Poesia a les Caves un esdeveniment de qualitat»

Per la seva banda Santi Borrell va mostrar també la satisfacció amb el festival i amb l'ambient que s'hi genera: «Estic molt satisfet de tot el públic, les amistats i tot el que ha aportat l’organització d’aquest festival. És un festival especial, a més de perquè hi participen els mateixos poetes, perquè es genera un ambient especial i a l’entorn de la poesia. I demostrem que la poesia està viva i que hi ha creadors i crec que la cultura fa territori. De nou el certamen oferirà molta diversitat de poesia, en diferents registres i estils»

Finalment Ton Amat va reivindicar la feina ben feta: «Si el festival s’ha consolidat és perquè s’han fet bé les coses. Suposa la fusió de la poesia i el cava i aquesta combinació funciona. Hi ha un turisme cultural, que existeix, i és una de les moltes apostes a fer, i que permet seguir avançant en la promoció del territori, del paisatge, la cultura i el cava»Poesia a les Caves 2023Divendres 5 de maig 20 hores. Caves Juvé i Camps ( Finca Espiells)
Amb Míriam Reyes, Gemma Casamajó i Santi Borrell

Divendres 12 de maig 20 hores. Caves Giró i Giró
Amb Rosa Font Massot, Empar Sáez i Esther Zarraluki

Divendres 19 de maig 20 hores. Caves Recaredo
Amb David Jiménez Cot, Isabel M. Ortega i Estefano Cingolani

Divendres 26 de maig 20 hores. Vins El Cep
Amb Mireia Calafell, Pere Antoni Pons i Corina Oproae

Tots els Recitals començaran a les 20.00h del vespre.

 NOTÍCIES RELACIONADES:>> El Festival Poesia a les Caves celebra la 15a edició en el primer recital d'enguany. 

 CARTELL POESIA A LES CAVES 2023  

 IMATGES POESIA A LES CAVES 2023