Ràdio Sant Sadurní

Durant la nit de dijous i en la jornada de divendres es van registrar incidents i baralles amb arma blanca a diversos punts del municipi

Serveis municipals estan treballant aquest dissabte al matí per evitar que alguns dels habitatges buits de la caserna tornin a ser ocupats

Aquest divendres es va dur a terme la detenció de cinc persones per part d'agents dels Mossos d'Esquadra i de la Policia Local de Sant Sadurní, implicasdes en baralles i enfrontaments a diversos punts del municipi, amb resultat d'una persona ferida per arma blanca, i que va ser traslladada a l'Hospital Comarcal de Vilafranca i que posteriorment també va ser detingut.

La seqüència es va intensificar la nit del dijous al divendres quan diversos veïns i veïnes van alertar de la situació de tensió i enfrontaments entre diverses persones que ocupen la caserna de la Guàrdia Civil, al Pont Romà, i que va derivar també en el llançament de mobles i matalassos, entre d'altres, al pati interior de l'edifici. També es van registrar alguns danys a la via pública, així com a la porta d'algun establiment i vehicles estacionats al carrer.

Al llarg de la jornada d'ahir Mossos d'Esquadra i Policia Local van detenir cinc persones implicades en baralles a la via pública, així com per desobediència i resistència a l'autoritat, amenaces i possessió d'armes blanques, i que passaran a disposició judicial. També aquest divendres al migdia es va haver de desallotjar l'escola Intermunicipal del Penedès per un fals avís de bomba.

Diverses unitats dels Mossos d'Esquadra i de la Policia Local van traslladar-se fins a la caserna al vespre per controlar la situació de tensió que es va originar al voltant de la caserna, amb la presència al carrer de diverses desenes de veïns i veïnes que reclamaven una solució urgent als conflictes que s'estan produïnt en les darreres setmanes. També s'hi van desplaçar l'alcalde de la vila, Ton Amat, i el regidor de Governació, Pere Vernet. La situació s'ha anat normalitzant aquesta passada nit, tot i que s'ha registrat una altra baralla a la Rambla Generalitat.

Aquest dissabte al matí un grup d'operaris de la brigada municipal i agents de la policia local estan duent a terme treballs per retirar portes i finestres i netejar alguns dels habitatges buits de la caserna, i properament està previst completar l'actuació per evitar que siguin ocupats de nou.

Fa gairebé un any es va dur a terme una acció popular per reobrir l'edifici de la caserna de la guàrdia civil, que es trobava tancada i sense ús des de feia molts anys. En els darrers mesos, l'immoble, que compta amb diversos habitatges, ha registrat diverses ocupacions. Algunes famílies s'hi troben per necessitat, però d'altres han protagonitzat des de fa setmanes alteracions de l'ordre públic i actes delitius al municipi.

Caserna

PUBLICAT EL 29.04.2023