Ràdio Sant Sadurní

La portaveu d'ERC apunta a aquest divendres com a data del ple per aprovar els pressupostos municipals, que arribaria fruit d'un acord amb el PSC

La portaveu d'ERC, Marta Castellví, ha participat aquesta setmana a la roda política de febrer, pocs dies abans del ple extraordinari de pressupostos, previst per aquest divendres i que vindria acompanyat d'un acord de govern, amb l'entrada del PSC a l'executiu local. La regidora ha afirmat que les negociacions es troben molt avançadees però a principis de setmana encara no donava per fet aquest pacte de governabilitat.

"Intentarem avançar tot el que sigui possible l'aprovació del presupost i dels comptes municipals, que és molt necessari per poder tirar les coses endavant. Haurem d'estructurar el pressupost. L'Ajuntament no té problemes pressupostaris, però sí s'ha d'ajustar perquè té uns ingressos de 17 milions i unes despeses de 20".

"Hi ha converses molt avançades perquè l'aprovació del pressupost entri dins d'aquest acord que estem buscant per donar estabilitat al govern. En els darrers mesos s'ha instal·lat una situació de bloqueig".

"En aquell moment crèiem que l'acord amb els Comuns era el millor i més viable. Al nostre entendre el problema no és estar en minoria, però sí que hi ha d'haver voluntat de sumar per part de tothom i això ara no està passant".

"No té res a veure la realitat de fa uns anys amb la gent que estava al capdavant dels partits (ERC i PSC) i els que som ara. Crec que hem de passar pàgina i amb la realitat d'ara les coses poden funcionar".

En relació a l'entrada del municipi en fase 1 d'emergència per sequera: "La situació és prou greu i recorda en alguns aspectes a la pandèmia de la COVID. Si s'han tancat les dutxes és per mantenir oberta la piscina coberta. Quan s'acosti l'estiu, si segueix sense ploure i s'han de prendre mesures, les estudiarem i si s'ha de fer, ho farem".

Podeu escoltar l'entrevista sencera al següent enllaç:

PUBLICAT EL 14.02.2024