En una nova iniciativa dirigida a conscienciar la població sobre la importància de reciclar els envasos de vidre, durant el Cavatast d’enguany s’ha dut a terme una campanya informativa gràcies a la qual s’ha aconseguit recuperar 10,5 tones de residus d’envasos de vidre, l’equivalent a 12.000 ampolles, per al seu posterior reciclatge.

La regidoria de Medi Ambient de l’Ajuntament de Sant Sadurní i l’empresa Ecovidrio, una associació sense ànim de lucre encarregada de la gestió i reciclatge d’envasos de vidre de tot l’estat espanyol, en col·laboració amb la Mancomunitat Penedès-Garraf, han col·locat a la Fira d’artesania paral·lela al Cavatast un estand en què, a banda d’oferir informació sobre el reciclatge del vidre i lliurar més de 500 bosses reutilitzables per emmagatzemar vidre, van instal·lar un photocall en què els visitants podien fer-se una foto, tal i com van fer el regidor de medi ambient, Albert Prat, i el tècnic del departament.

Prat va destacar que ’són milers els envasos de vidre que es consumeixen durant la festa del Cavatast i per això ’iniciatives com les d’Ecovidrio són fonamentals per recordar a a ciutadania la importància que té el reciclatge dels envasos de vidre per al medi ambient i la conservació de la nostra ciutat’.

Imatge inexistent

La campanya es va completar amb una acció informativa dirigida a restauradors i hotelers, un sector clau per augmentar la quantitat de vidre reciclat, ja que consumeix el 48% dels envasos de vidre.

Els ciutadans de Sant Sadurní l’any 2012 van reciclar un total de 398.310 quilos de vidre, la qual cosa suposa que cada veí va reciclar una mitjana de 31,9 quilos de material. El municipi té actualment 69 contenidors per recollir-lo, fet que suposa una mitjana de 181 habitants per contenidor.