Imatge inexistent

La 2a edició de la Festa del Gos que es va celebrar dissabte a Sant Sadurní va començar amb una temperatura molt freda, però la festa es va viure en un ambient agradable i tots els gossos participants van tenir un comportament educat i ben socialitzat.

El taller infantil el va dur a terme Intercanis i els infants es van disfressar de veterinaris i van rebre moltes explicacions sobre què cal fer per tenir el gos en bones condicions: posar-li el microxip, censar-lo a l’Ajuntament, vacunar-lo, vigilar les possibles malalties, etc.

A continuació hi va haver la sessió d’agility a càrrec del Club d’Agility Font Galí on diversos gossos i els seus propietaris van demostrar les habilitats de l’animal, saltant i pujant obstacles, passant per túnels i recorrent circuits. Posteriorment qui ho volia podia provar amb el seu gos les habilitats d’agility, que ajuden a tenir un animal sa alhora que reforcen el lligam de l’animal amb la persona propietària.

Imatge inexistent

La protectora ADAP (Associació d’amics per la defensa dels animals del Penedès) va explicar la problemàtica dels abandonaments d’animals, la compra compulsiva i els regals d’animals que acaben essent abandonats, fets que suposen un gran problema per als municipis i un gran patiment per a l’animal. Malgrat això, la nota negativa de la jornada la va donar, encara que sembli mentida, l’abandonament d’un gos sense identificar en plena la festa, que afortunadament ja té un possible adoptant, mentre espera que passin els 20 dies legals perquè pugui considerar-se adoptable.

L’equip de Creu Roja de rastreig i recerca amb gossos, per la seva banda, va fer una demostració amb els seus animals, que van trobar sense problemes alguns dels nens que es van amagar pel parc.

20 gossos a la desfilada canina i concurs

Finalment la desfilada canina va comptar amb una vintena de gossos, dels quals Hommer, de raça Jack Russel terrier, va guanyar el premi al gos més simpàtic; Nuk, un pastor alemany, va guanyar el de més ben educat i la més guapa va ser la Sultana, una gossa de raça Dogo alemany.

Imatge inexistent

Pel que fa a la fira d’entitats, van ser-hi presents: SOS4patas, Degalgos, Dogs cats lovers, GatSà, ADAP i les dues botigues d’animals de Sant Sadurní d’Anoia, La botiga d’en Xavi i Terranova CNC24, que a més hi va anar amb la perruqueria mòbil. Al llarg del matí es van repartir rotlles de bosses per recollir les caques dels gossos.

El regidor de salut, Francesc Sáez, va cloure l’acte enviant un missatge de civisme per afavorir una bona convivència entre persones i animals, tant als qui els agraden com als qui no, recordant l’obligació de dur-los lligats a la via pública, identificats, recollir-ne les defecacions i ser-ne responsables. El regidor anava acompanyat de l’alcaldessa de la vila i el regidor de promoció econòmica, que van visitar totes les parades presents a la festa.

Imatge inexistent 

Imatge inexistent

Imatge inexistent

 Imatge inexistent

Les fotos 3, 4 i 7 són cedidies per Disseny i fotografia Ivan