La gerent de l’Agència de Residus de Catalunya, Genoveva Català, va ser present aquest dijous en un acte de suport institucional a la campanya “Amb tu fem la millor selecció”, dedicada a la sensibilització en matèria de recollida selectiva de residus, que va tenir lloc al saló de plens de l’Ajuntament de Sant Sadurni. Asseguda al costat del regidor de Medi Ambient, Isidor Rando, la responsable de l’Agència de Residus va elogiar el tipus de campanya que s’està fent a Sant Sadurní “perquè permet tenir un contacte directe amb el ciutadà i ajudar a resoldre els seus dubtes”. Genoveva Català, que també va anunciar una campanya genèrica a partir del gener en ràdio i televisió, va valorar molt positivament que Sant Sadurní hagi optat incorporar en l’equip d’informadors persones d’una fundació de caire social com és Mas Albornà. 

Isidor Rando, en nom de l’Ajuntament, va recordar que Sant Sadurní recicla un 87% dels seus residus d’ençà de la implantació del sistema porta a porta, mentre que abans aquest percentatge era només del 23%. A més d’agrair el suport de l’Agència de Residus, un organisme que depèn del Departament de Medi Ambient de la Generalitat, Rando també va tenir paraules d’agraïment tant per la Mancomunitat Penedès-Garraf com per la Fundació Mas Albornà, que dóna feina a persones amb disminució psíquica.

Mas Albornà i Mancomunitat

En representació de la Fundació Mas Albornà, el seu president, Martí Solé, va agrair a l’Ajuntament de Sant Sadurní la confiança dipositada en la fundació per haver posat a les seves mans la gestió de la deixalleria, a més de seguir-hi confiant ara per a la campanya de sensibilització que fan conjuntament amb els educadors ambientals de la Mancomunitat Penedès-Garraf. “La gestió de residus és un dels reptes del segle XXI i ens satisfà molt poder ajudar a millorar aquesta problemàtica”, va afegir Solé. Per la seva banda, el gerent de la Mancomunitat Penedès-Garraf, Frederic Ràfols, va assenyalar que Sant Sadurní és un ajuntament pioner en el tema de la recollida porta a porta, i va assenyalar que el seu exemple ja està sent imitat per altres municipis. També va destacar que aquest ajuntament hagi apostat decididament per treballar amb persones amb deficiències psíquiques. 

La campanya de sensibilització “Amb tu fem la millor selecció”, que es va iniciar el mes de novembre i s’allargarà fins el març, compte amb diverses subvencions de l’Agència de Residus.

Concurs de fotografia 


L’acte es va cloure amb el lliurament dels premis del 1r Concurs de Fotografia Ambiental “Residus i Medi Ambient”, que ha comptat amb el suport de la Unió de Botiguers. La guanyadora del primer premi ha estat Ruth Jariod per la fotografia “Reciclar és un art”, que va rebre un val de compra de 300 euros. La resta de participants també van tenir com a obsequi un lot de productes per facilitar el reciclatge, però en aquest cas estava finançat per Fomento de Construcciones. En representació de la Unió de Botiguers, Rafael Jariod, va demanar a la gerent de l’Agència de Residus fer un seguiment dels municipis més endarrerits en tema de reciclatge.