Publicació 31.07.2019
Ple juliol
La sessió aprova una inversió per renovar la il·luminació del camp de futbol amb models LED

Aquest dimarts es va celebrar el ple ordinari del mes de juliol de l’Ajuntament de Sant Sadurní, darrera sessió abans de les vacances d’agost, i que va tenir en la moció presentada per la CUP en relació al model de gestió de la Casa dels Avis i les condicions del personal que hi treballa el principal punt de fricció.

El ple va comptar amb les absències per motius de salut de la regidora del PSC, Erika Ruiz i per raons personals, del regidor d’ERC, Carles Del Amor.

El plenari va arrencar amb l’aprovació del compte general de l’exercici 2018, un tràmit que va rebre el suport de les dues formacions del govern, ERC i Junts per Sant Sadurní, a més d’En Comú, mentre la resta de forces s’hi van abstenir.

Cavatast 2019

El plenari també va donar llum verda a la modificació de l’ordenança de preus públics del servei de turisme i, en concret, a l’ajustament en els tiquets, ja que en la propera edició s’igualarà el preu dels tiquets de gastronomia i de cava a 6 euros. El nou regidor de Promoció Turística, Ton Amat, va adduir a la voluntat d’agilitzar la gestió de venda i el lliurament de tiquets als estands, i va remarcar la voluntat de reforçar la gastronomia local i introduir canvis importants en la fira a partir de l’any vinent.

L’oposició, que s’hi va abstenir, va dirigir la seva queixa a repensar la mostra més enllà de petits canvis de preu, així com impulsar una evolució que consideren molt necessària.

També van prosperar una petita bateria de modificacions de crèdit que han de servir per ajustar les partides del cost real del Casal d’Estiu, una vegada s’han tancat les inscripcions del servei, així com per a la renovació de les torres d’il·luminació del camp de futbol, aprofitant una subvenció de la Diputació de Barcelona, i també per revisar la partida de retribucions i compensacions dels càrrecs electes amb motiu de les diverses eleccions celebrades enguany i els diversos plens de tràmit que han hagut de celebrar-se.

La CUP va votar en contra de la modificació de la partida del Casal d’Estiu adduïnt a les demandes desateses i formulades per les famílies per tal d’oferir una cinquena setmana subvencionada de l’activitat. El govern va manifestar la intenció de dur-ho a terme l’any vinent.

En relació a l’enllumenat del camp de futbol, el regidor d’Urbanisme, Xavier Rodríguez, va explicar que l’Ajuntament accedirà a una subvenció de la Diputació de Barcelona de 52.000 euros que, afegits a l’aportació municipal, permetran renovar la instal.lació per models LED, que oferiran una millor qualitat i potència lumínica, a banda d’un estalvi energètic.

Els grups de l’oposició van insistir al govern en planificar un projecte global d’inversions al camp de futbol i la zona esportiva per tal de garantir una remodelació ordenada dels equipaments.

En un altre ordre de punts de tràmits es va aprovar el reconeixement extrajudicial per l’augment de pressupost de les obres de la cuina de l’escola Jacint Verdaguer, i l’elecció del 8 de setembre i el 30 de novembre com a festes locals per l’any 2020.

Moció Casa dels Avis

Després de donar compte dels decrets de la Junta de Govern i dels decrets d’alcaldia, el ple es va endinsar en un llarg debat motivat per la moció presentada per la CUP per tal de sol·licitar la recuperació de la gestió directa de la Casa dels Avis i el manteniment d’unes condicions laborals adequades per les treballadores del servei.

El regidor cupaire, Jordi Pujol, va assenyalar la situació precària i els salaris baixos que pateixen les treballadores contractades per l’empresa pública SUMAR, que es fa càrrec la Casa dels Avis des del 2016. La denúncia també es dirigia al model de gestió i a l’externalització que, segons la CUP, posa en risc la qualitat dels serveis públics.

La resta de grups van fer costat a la moció, reclamant més participació dels treballadors en la presa de decisions i van tornar a lamentar la decisió del govern d’impulsar a l’inici del passat mandat l’encomana de gestió de la Casa dels Avis. També el PSC va alertar que les treballadores subrogades, que es regeixen pel conveni signat amb l’Ajuntament, també s’havien vist afectades per l’empitjorament de les condicions de treball.

Amb el seu vot contrari, el govern va desestimar la moció i va estendre la mà a convocar una reunió al setembre amb totes les parts implicades per tal de defensar els treballadors del servei. Al mateix temps, també van voler subratllar la tasca realitzada als darrers anys per SUMAR, les millores en l’equip de treball i en les instal·lacions, així com la satisfacció expressada per usuaris i famílies.

Precs i preguntes

Al torn de precs i preguntes, el portaveu del Partit Popular va demanar una campanya informativa per recordar accions i consells en matèria de seguretat a la llar durant el període de vacances, alhora que va felicitar els cossos de seguretat en diverses accions realitzades recentment.

El grup socialista va alertar sobre el deteriorament i les mancances a alguns espais de la piscina d’estiu. També va demanar aprofitar els fons PUOSC per les inversions al camp de futbol i va sol.licitar la convocatòria dels consells veïnals.

La propera sessió ordinària del ple municipal està prevista pel darrer dimarts del mes de setembre, a les 19:30 hores.

ÀUDIO