llibre jaume baltà

El vilafranquí Jaume Baltà ha publicat un llibre que parla sobre els homes més importants que han fet ciència i tecnologia al Penedès en els darrers tres segles.

L’obra recull més de 50 personatges pioners en aquests àmbits, que han traspassat fronteres o que han fet aportacions originals en ciència o tecnologia.

El llibre s’anomena Personatges de la ciència i la tecnologia al Penedès: segles XVIII-XXI i ha estat editat en format digital per la Universitat Politècnica de Catalunya per tal que estigui disponible per Sant Jordi, ja que havia d’haver-se distribuit en format físic. Tot i això, quan la situació ho permeti el llibre serà editat en paper i presentat al Consell Comarcal de l’Alt Penedès.

Els personatges dels que tracta el llibre fan referència a tot el Penedès.

Algún d’aquests homes destacats estan fins i tot d’actualitat. És el cas del Doctor Grífols, el qual és el fundador dels laboratoris Grífols, que actualment tenen diversos projectes en mans, a punt de sortir al mercat per lluitar contra la pandèmia de la Covid-19. Així mateix també apareix el Doctor Fèlix Janer i Bertran, el qual defensava la sanitat pública durant el segle XVIII.

El llibre es pot consultar actualment a través del portal UPCommons al web de la Universitat Politècnica de Catalunya