imperfeccions
Programa susceptible a canvis segons les restriccions del PROCICAT.

19.30H - VISITA COMENTADA AMB JAUME FELIPE, AUTOR DE L'EXPOSICIÓ FOTOGRÀFICA "IMPERFECCIONS" 

Lloc: Centre Cultural de la Plaça Nova.

Organitza: Biblioteca Municipal.

Exposició fotogràfica “Imperfeccions” de Jaume Felipe

Exposició del 26 de novembre al 24 de desembre.

Matins de dimarts a dissabtes de 09:30 a 13:30, tardes de dilluns a divendres de 15:30 a 20:00

 

Exposició Imperfeccions, de Jaume Felipe

Amb l’arribada de la fotografia digital i les xarxes socials que exploten l’ús de la imatge, les imperfeccions han desaparegut de les fotografies. Gràcies als programes d’edició és fàcil eliminar taques, desenfocs no volguts, i elements que ens destorben, a més de corregir els colors, la lluminositat, o el contrast. Manipular les imatges és pràcticament obligatori si volem mostrar-nos al món; acceptem que el món és imperfecte, però no acceptem que la imatge d’aquest món no ho sigui.

Imperfeccions és una exposició de fotos imperfectes fetes per mitjans analògics, tradicionals, en blanc i negre. En elles trobareu taques, pols, ratlles i artefactes diversos que han sorgit durant el procés de presa, revelat i positivat. Són errors no volguts, provocats per l’atzar, i no corregits després; alguns són molt evidents, d’altres pràcticament no es veuen, però el joc no és tant trobar-los com comprovar fins a quin punt ens destorben de la visió d’allò fotografiat. El que reflecteixen sempre és perfecte, el suport en què ho veiem no ho és. El repte és, doncs, anar més enllà de la representació per fixar-nos en el continent, un exercici fàcil en apariència, però que a la pràctica demostra ser molt complicat.

Imperfeccions es va inaugurar el 8 de novembre de 2019 als espais Satan, HD+ Riudebitlles i Cal Xerta de Sant Pere de Riudebitlles i arribarà properament a la biblioteca Ramon Bosch de Noya de Sant Sadurní.