fotos portades madones

"Les 21 madones de Can Llopart de les Alzines" d'Elisabet Font i Monserrat, és una visió del Penedès i Catalunya, del s. XV al XXI, a partir de 21 generacions de dones. Angoixes, alegries… La vida que batega sota la història!

Resum de la novel·la:

Aquesta novel·la està dividida en dos llibres que aquest 2023 ha vist la llum. El primer es va publicar el passat mes de maig, i va des de les darreries del segle XV a finals del XIX. El segon s’ha publicat a l’octubre, i comença en temps de fil·loxera per acabar als nostres dies.

És una història novel·lada de les diverses generacions de la masia sadurninenca de Can Llopart de les Alzines, al límit amb el terme de Sant Llorenç d’Hortons. El seu títol “Les 21 madones de Can Llopart de les Alzines”, vol donar a conèixer les 21 mestresses que durant aquests segles han viscut i conviscut a la masia. Totes elles diferents de caràcter i fesomia, però totes han sabut portar, a la seva manera, endavant la família i la masia.

 

Biografia:

ELISABET FONTL’Elisabet Font i Monserrat s’estrena com a escriptora amb aquesta novel·la, després de formar-se autodidàcticament en alguns aprenentatges d’escriptura creativa. S’ha posat en contacte amb molts informants per contrastar alguns dubtes, i s’ha documentat a través de l’arxiu, de la biblioteca..., per contextualitzar tots els fets que s’hi relaten. Prèviament, va fer un treball de recerca amb els documents familiars que han estat la base d’aquesta novel·la. Ha recuperat frases fetes, paraules en desús, tradicions d’antany...

El procés ha durat sis anys, amb molta paciència i dedicació.