Ajuntament de Sant Sadurní d'Anoia

Projecció del documental, dirigit per Vicky Calavia, que rescata la vida de María Dominguez -feminista socialista i republicana assassinada pel franquisme-, la primera dona triada alcaldessa, durant la Segona República, i una lluitadora per la igualtat.

A Vicky Calavia, gestora cultural, programadora, documentalista, realitzadora i productora amb una àmplia trajectòria en diversos projectes i documentals, la història de María Domínguez “la va enamorar”. Calavia destaca que és un personatge desconegut: “És curiós que no hi havia dades sobre ella sent qui era”, assenyala.

La fase d'elaboració del documental no va ser senzilla. Hi havia poques dades del personatge. No obstant això, a través de bibliófilos com Javier Barreiro, de les historiadores i biògrafes Julita Cifuentes i Pilar Maluenda o d'escriptores com Rosa Montero, es va poder rescatar la figura de María Domínguez.

El festival KO&Digital ens brinda l'oportunitat de veure aquest documental. Abans de la pel·lícula hi haurà visita a la Fassina (11h) i al Museu de la Xocolata (13h)