‘Escoles en diàleg amb la Mediterrània’ és el títol de l’acte de presentació del projecte que l’entitat Equalmon durà a terme dimarts 11 de desembre, a dos quarts de 7 de la tarda, a la sala d’actes de l’Escola Intermunicipal del Penedès. Es tracta d’una de les activitats de la visita a la comarca de l’Alt Penedès d’una delegació educativa d’Al-Hoceima, a la regió del Rif al Marroc, que està a la comarca del 9 al 13 de desembre.

Aquesta jornada de sensibilització està emmarcada en el projecte de sensibilització de la societat civil organitzada d’Al-Hoceima i té per objectiu donar impuls a la xarxa Penedès-Al-Hoceima. L’Ajuntament de Sant Sadurní ha col•laborat amb 1.500 euros en aquest projecte, titulat ‘Desenvolupament de la societat rifenya, potenciació de la cultura pròpia i equitat de gènere’.

La delegació del Rif està formada per quatre educadors i una representant de l’Association Forum de Femmes du Rif (AFFA), que visitaran diverses escoles i centres de Secundària de la comarca per avaluar el funcionament de l’educació per la igualtat de gènere i la resolució de conflictes en l`àmbit escolar. L’objectiu de la delegació també és l’intercanviar punts de vista sobre les accions i les polítiques de prevenció de la violència contra les dones, especialment amb la comunitat magribina de la comarca. L’estada permetrà que els integrants de la delegació educativa del Rif es posin en contacte amb la comunitat educativa de l’Alt Penedès.

El consistori sadurninenc rebrà la delegació d’Al-Hoceima a la sala de plens de l’Ajuntament el mateix dimarts a un quart de 6 de la tarda.