Imatge inexistent

El cicle de Poesia a les Caves torna el proper mes de maig a Sant Sadurní. El festival, organitzat pel poeta sadurninenc Santi Borrell amb el suport de la regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Sant Sadurní, compta en aquesta vuitena edició amb la col·laboració de les caves Recaredo, Blancher, Mestres i Juve Camps - aquestes dues darreres hi participen per primera vegada.

El festival d’enguany es durà a terme durant els quatre divendres del mes de maig i presenta com a principal novetat un petit canvi de format en la primera sessió del cicle, que es celebrarà a Juvé i Camps. En aquesta ocasió la cantautora lleidatana Meritxell Gené presentarà el seu treball “Així t’escau la melangia” en què musica els poemes de Màrius Torres. La resta de sessions del cicle mantindran l’estructura habitual, amb la presència de tres o quatre poetes que faran la lectura de les seves obres. Totes les sessions estaran acompanyades del cava que serviran als assistents les bodegues col·laboradores.

La regidora de Cultura, Montse Medall ha agraït el suport de les bodegues locals i ha destacat que “es tracta d’un projecte singular, que combina poesia i cava. En aquesta edició comptem amb dues caves noves i cal dir que hi ha llista d’espera, una mostra de l’interès que hi ha”.

Santi Borrell, ha subratllat el valor “d’un festival amb una pluralitat d’estils, que compta amb poetes vius, que presenten la seva obra” i ha recollit una frase d’un amic seu poeta per presentar com a lema del cicle “Beveu i viviu la poesia”. L’organitzador ha volgut desmarcar-se de qualsevol etiqueta de festival elitista. “Es tracta d’un cicle d’entrada gratuïta, obert a tothom, però que es fa a espais que generen una capacitat de suggestió com són les caves”.

Una altra de les singularitats de l’edició 2014 de Poesia a les Caves serà el protagonisme de poetes de les Terres de l’Ebre a la darrera sessió del 30 de maig.  “A les Terres de l’Ebre hi ha molta activitat poètica i literària, amb molt dinamisme i es celebren molts recitals i trobades”, ha dit Borrell. D’entre la resta de poetes convidats, també ha remarcat la presència de penedesencs com Nati Soler, Dionís Lluch i Mercè Solé, així com el poeta argentí resident a Barcelona, Carlos Vitale.

Alonso Castellanos ha estat l’encarregat del disseny del cartell i la Llibreria Jepi acompanyarà també les sessions donant l’oportunitat als assistents d’adquirir algunes de les obres poètiques dels autors participants al Festival.
 

Totes les sessions es celebraran a 2/4 d’11 de la nit. Mitja hora abans, les caves Juvé i Camps i Recaredo oferiran una visita gratuïta a les seves instal·lacions. Representants de les bodegues presents a l’acte de presentació han coincidit a destacar la bona resposta de públic del festival i l’oportunitat que dóna el cicle de poesia per a potenciar l’enoturisme.
 
 
Programa Poesia a les caves 2014

Divendres 9 de maigCaves Juvé i Camps (c/ Sant Venat, 1)
Meritxell Gené
 
Divendres 16 de maig – Caves Recaredo (c/ Tamarit, 10)
David Figueres
Nati Soler
Carlos Vitale
 
Divendres 23 de maigCaves Blancher (plaça Pont Romà s/n)
Laura Dalmau
Dionís Lluch
Mercè Solé
 
Divendres 30 de maig – Caves Mestres (c/Sant Pere, 28)
Tomàs Camacho
Glòria Fandos
Rafael Haro
Jesús M. Tibau

Imatge inexistent