de Maria Khan, i de l'associació Grup d'Amics Gais, Lesbianes, Transsexuals i Bisexuals (GAG)

El documental compta amb els testimonis de sis persones de la comunitat LGTBI que han viscut sota les represàlies de la dictadura franquista. Des de la invisibilitat absoluta, fins a les penes de presó, les protagonistes descriuen des de la seva pròpia experiència el que va ser sobreviure a l'opressió i la marginalitat. Almenys 5.000 persones van ser detingudes per actes o actituds gais, lèsbiques o transsexuals durant aquesta època.

A part d'haver patit sota les lleis repressives com la "Ley de vagos y maleantes"  (1954) i la "Ley de Peligrosidad y rehabilitación social"(1970), no abolida fins a 1995, algunes d'elles van trobar el rebuig absolut en els àmbits de la família, la religió i el laboral..

"El que s'oblida, torna", diu un d'ells i tots afirmen que en aquells temps les persones homosexuals i trans eren escòria als ulls de la societat, pecadors condemnats per l'església i malalts mentals per a la medicina. No obstant això, podem afirmar que sense la seva lluita, personal o política, els dies de foscor i marginalitat no haguessin arribat al final.

crits de llibertat