A càrrec de David Puertas
Una xerrada-audició-tast sobre l’òpera i el vi o, més aviat, sobre el vi a l’òpera. Amb els brindis més festius —el de La traviata de Verdi, el de Marina d’Arrieta— i les àries més vinícoles del repertori: “Viva il buon vino” de Don Giovanni o “Beva con me” d’Otello.
La conferència s’il·lustra amb diferents fragments de vídeo i amb el tast del protagonista indispensable dels fragments seleccionats: el vi.
David Puertas Esteve és divulgador musical, llicenciat en Ciències de la Informació i professor de Flabiol. Actualment és professor de música a l'INS Can Puig de Sant Pere de Ribes i col·laborador habitual d’institucions musicals com l'Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya, la promotora Ibercàmera, el Palau de la Música Catalana, l'Auditori Pau Casals del Vendrell, l’orquestra Camerata XXI de Tarragona, l’Orquestra Nacional Clàssica d’Andorra, la Camerata Eduard Toldrà de Vilanova i la Geltrú, l’Orquestra de Cambra de Granollers, la Schubertíada de Vilabertran, la Cobla Maricel, l’Auditorio Nacional de Madrid, etcètera. És autor d’una cinquantena d’espectacles musicals (per a grups de cambra, orquestra simfònica, grups de jazz, solistes o cobla) i d’una dotzena de llibres, entre els que destaquen 100 coses que has de saber de l’òpera (amb Jaume Radigales, 2016), Notes de concert (amb il·lustracions de Laura Borràs, 2011), Anem a concert (2010), Música encreuada, els enigmes musicals (amb pròleg de Màrius Serra, 2004), Mozart i La flauta màgica (2002), i deu edicions de Sidokus: el sudoku musical (amb Bernat Puertas, 2006-2009).