Maria Mercè Parera i Raspall és bibliotecària i directora de la Biblioteca Municipal de Martorell des de fa 28 anys. Va néixer a St. Sadurní d'Anoia el dia 4 de setembre del 1966. Es va diplomar en Biblioteconomia i Documentació per la Universitat de Barcelona l'any 1988 i posteriorment va obtenir la Llicenciatura en Documentació per la UOC l'any 2012.

Des de fa més de tres anys és col·laboradora del programa literari "Martorelletres" que s'emet setmanalment per Ràdio Martorell i també forma part del jurat que atorga anualment els Premis Vila de Martorell. Fa quatre anys va col·laborar en la publicació d'un recull de poesies del seu avi Gabriel Raspall que va editar l'Ajuntament de Sant Sadurní d'Anoia sota el títol "Antologia poètica de Gabriel Raspall" (2013).

Aquest 2018 ha publicat el seu primer llibre titulat "Vides truncades", un relat històric que recull fragments dels dos diaris de guerra que van escriure els seus dos avis durant la Guerra Civil, uns relats impregnats d'humanitat i que són el testimoni de les dures vivències que van viure mentre estaven destinats al front.

vides truncades