Molts han estat els artistes que han decidit renunciar a qualsevol representació objectiva.

Endinsar-se en l´obra de Cristina Moriano requereix entrar sense perjudicis d´experimentar una aventura introspectiva cap al silenci compositiu. Cristina Moriano segurament en el llarg dels temps formarà part d´aquells artistes que han caminat incansables a les recerques dels seus propis objectius. La il·lusió del dia a dia per poder transmetre en pintura una part de les seves lluites, il·lusions, i com no, també les seves pors... L´afany i l´esforç amb silenci que la caracteritza és una clara mostra d´aquesta exposició.

Les obres sobre paper de Cristina Moriano ens reporten gelosament una petita part d´un espai interior a les que van dirigides a Èlia. Aquestes composicions ens descriuen un caminar ple de riqueses compositives, a on excel·leix l´equilibri i l´estructura, aquests estan presents, el misteri del simbolisme no hi pot faltar, sobre el blanc del paper, la paraula amagada floreix tímidament com si fos un petit pretext simbòlic, potser tan sols reservat als ulls sensibles dels perspicaços observadors?

Composicions per Èlia és la primera exposició en l´àmbit individual que ens mostra l´artista, són obres que ens fan vibrar amb la seva subtilesa i refinament. Les composicions realitzades en diferents tècniques mixtes com pot ser el collage, el grafit o l´estampació gràfica, la transmet cap a una altra dimensió -un món de subtileses i experiències viscudes.

Josep Maria Avilés