L'exposició hi serà de l'1 al 29 d'abril del 2019
La punta de coixí es un art tèxtil que consisteix en elaborar unes filigranes fines i complexes a partir d'un patró de cartolina, fil enrotllat als boixets que sempre tenen d'anar emparellats, agulles i un coixí.  Les puntes les podem classificar en dos grups, la tècnica del boixet i la de l'agulla, en aquesta tècnica no es necessiten boixets, consisteix en dibuixar un patró en una roba on se li cus un tul al damunt, desprès la puntaire va seguint el dibuix i omplin-lo amb una agulla enfilada amb fil, amb diferents punts i sense traspassar el patró.

Les puntaires de Sant Sadurní ens reunim cada dilluns i dimecres al casal d'entitats, aquestes hores que passem les gaudim al màxim, les labors ens donen vida, il·lusió, emoció i gaudim de les nostres puntes. Hi ha puntaires que les fan tan perfectes que ni una maquina seria capaç de fer-les millor.
Sovint anem a trobades on coincidim amb gent de moltes poblacions, cada any el 6 de setembre celebrem la nostra trobada, engalanant el raval de puntes i puntaires d'arreu i d'aquí.
En el pas dels anys les puntes han anat evolucionant, ja no fem tan sols puntes per llençols o tovalloles,  la tècnica de la punta contemporània. Nosaltres fem joies: braçalets penjolls ,arracades etc. també,  mocadors, xals, vestits, armilles, ventalls, flors etc, molts treballs que després els emmarquen i lluïm uns quadres preciosos a casa nostra. En aquesta exposició podeu beure una mostra dels diferents treballs que fem i en tècniques i punts diferents, tots molt fins i delicats.
Animem a tota la gent de totes les edats que tenen hores lliures a venir a fer punta, els ajudarà a tenir la ment i les mans actives.

puntaires