El proper dilluns 1 d'abril a les 19h es celebrarÓ el ple extraordinari de l'Ajuntament de Sant SadurnÝ de sorteig de les meses electorals per les eleccions Generals del 28 d'abril.

Vist el Reial Decret 129/2019, de 4 de marš, de dissoluciˇ del CongrÚs dels Diputats i del Senat i de convocat˛ria d'eleccions, i la publicaciˇ al BOE n˙m. 55 de data 5 de marš de 2019.

AtŔs que la Llei OrgÓnica 5/1985, de 19 de juny, del RŔgim Electoral General (en endavant, LOREG), en el seu article 26, i modificat per la Llei OrgÓnica 2/2011, de 28 de gener, estableix que:

- La formaciˇ de les meses electorals Ús competŔncia dels ajuntaments, sota la supervisiˇ de les Juntes Electorals de Zona.
- Que el sorteig es realitzarÓ entre els dies vigŔsim cinquŔ i vigŔsim novŔ posteriors a la convocat˛ria.
- El president i els vocals de cada Mesa son designats per sorteig p˙blic entre la totalitat de les persones censades menors de 70 anys (si bÚ a partir dels 65 anys podran manifestar la seva ren˙ncia) i que sÓpiguen llegir i escriure. El president haurÓ de tenir la titulaciˇ de Batxillerat o Formaciˇ professional de segon grau, o subsidiÓriament el de Graduat Escolar o equivalent.
- Es procedeix de la mateixa manera pel nomenament de cadascun dels suplents de cada mesa. Procedeix, per tant, determinar per sorteig p˙blic els membres que hauran de formar les meses electorals que es constituiran el proper dia 28 d'abril per a la celebraciˇ de les Eleccions Generals. Per aquest motiu s'ha preparat un sorteig informÓtic que aleat˛riament selecciona, entre les persones que figuren al Cens Electoral, a cadascun dels membres de les meses electorals del municipi, d'acord amb el descrit anteriorment.