24 i 23 de març - Casal d'Entitats. De 10 a 14 i de 16 a 20 hores

Donació Sang

El Banc de Sang fa una crida a la ciutadania per incrementar el ritme de donacions. Des de l’arribada del coronavirus, el nombre de donacions ha baixat i durant els propers dies es preveu que ho faci encara més.

Per aquest motiu és essencial que qui pugui vingui a donar sang en els propers dies.

Sant Sadurní s’ha sumat al conjunt de municipis catalans que han ofert els seus espais per garantir les donacions de sang a Catalunya durant aquests dies. Dilluns i dimarts, el Casal d’entitats comptarà amb un espai de donació, de 10 a 14 i de 16.30 a 20 hores. Cal que els donants reservin hora des del web donarsang.gencat.cat/sadurni.

La donació de sang és aquests dies una de les activitats imprescindibles que la ciutadania pot fer per afavorir el funcionament del sistema sanitari i l’atenció als pacients dels hospitals.

El Banc de Sang, organisme del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya, segueix les mesures de prevenció i seguretat i les aplica al conjunt de les seves campanyes. Des d’aquesta setmana, entre d’altres accions, els donants disposen de gel esterilitzant en arribar a l’espai, han de guardar una distància mínima d’un metre amb la resta de persones i tenen un bolígraf d’un sol us per emplenar el qüestionari, entre d’altres.

Cal recordar, a més, que el coronavirus COVID-19 no es pot transmetre per la sang, sinó per via respiratòria, amb la qual cosa el procés de donació i transfusió disposa de la seguretat habitual.