Publicació 29.05.2020
sala musculació
  • Aquesta setmana han finalitzat els treballs de remodelació i renovació dels equips d'aquest espai
  • El Servei d'Esports habilitarà un sistema informàtic de cita prèvia per regular l'accés a la piscina i als equipaments quan s'autoritzi la reobertura de la instal.lació

Aquesta setmana s'han completat els treballs de remodelació i condicionament de la sala de musculació de la Zona Esportiva, espai que ha experimentat una profunda transformació després dels treballs de fusteria, repintat i renovació de la maquinària i els equips per a fer exercici. L'actuació també ha servit per ampliar la superfície de l'espai, guanyant alguns metres a l'accés i a la part posterior de la sala. També s'ha col·locat una nova base tova al terra i un mirall de grans dimensions.

Amb una inversió que ha rondat els 40 mil euros, el canvi estètic arriba acompanyat d'una substitució total dels equips de musculació. S'ha renovat pràcticament tota la maquinària, a excepció d'un parell d'aparells. Aquells que encara es trobaven en un estat acceptable de conservació s'han cedit al Club Esportiu Noia perquè els instal.li a la sala de gimnàs del pavelló de l'Ateneu Agrícola.

Reobertura amb cita prèvia

El Servei d'Esports treballa aquestes setmanes per enllestir tots els protocols i l'adopció de les mesures de prevenció i protecció sanitàries, per tal de tenir-ho tot a punt per la reobertura de les instal.lacions, que es confia pugui produir-se en les properes setmanes, moment en què es pugui començar a gaudir de nou de la sala de musculació i la resta d'instal·lacions.

Un dels aspectes que caldrà tenir molt present serà l'obligatorietat de sol·licitar cita prèvia per poder accedir a l'equipament, i que permetrà als responsables poder regular els aforaments - un terç de la seva capacitat -  i assegurar la desinfecció i controls sanitaris. A través d'una aplicació informàtica, les persones usuàries hauran de sol·licitar a través d'un calendari quan volen anar a la piscina interior, la exterior, o a la sala de musculació, per exemple.

S'establiran unes franges horàries d'entre 2 i 3 hores, depenent de l'espai, i un accés màxim per dia i usuari a cadascuna de les instal·lacions. S'establiran també unes pauses entre les franges horàries per tal que es puguin realitzar els pertinents treballs de desinfecció dels espais. En els propers dies es donaran a conèixer més detalls sobre com es regularà i gestionarà aquesta cita prèvia, així com la normativa i condicions d'ús de les instal·lacions durant aquest període d'accés restringit.

El Servei d'Esports té el compromís de possibilitar la reobertura a la major brevetat possible, tenint en compte especialment l'arribada de la temporada d'estiu, quan es donin les condicions de seguretat sanitàries òptimes per a totes les persones usuàries i abonats. Així mateix, demana la màxima responsabilitat i comprensió davant les mesures i restriccions que caldrà adoptar per tal de poder compatiblitzar l'ús de les instal·lacions amb la situació sanitària en què ens trobem.