Publicació 23.07.2020
Filoxera
L'Ajuntament i l'Associació Festa de la Fil.loxera acorden l'anul·lació dels principals actes de la festa davant el context actual i les mesures de seguretat sanitàries establertes

L´Ajuntament de Sant Sadurní i l´Associació Festa de la Fil·loxera han acordat la suspensió dels actes corresponents a l´edició 2020 de la Festa de la Fil·loxera, prevista pels dies 7 i 8 de setembre.

Després de la darrera reunió de treball entre la regidoria de Cultura i representants de l´entitat celebrada el passat 1 de juliol, ambdues parts han acordat la suspensió dels actes tradicionals de la Festa de la Fil·loxera, previstos pel setembre d´aquest any.

La mesura s´ha pres per responsabilitat amb la seguretat dels participants i assistents, i per coherència amb la decisió que han pres altres grans esdeveniments de cultura popular del país.

L´actual context sanitari, que estableix restriccions pel que fa a la concentració de persones i d´aforament a l´espai públic, així com pel que fa al distanciament, fan inviable la celebració dels actes de la Festa segons els paràmetres tradicionals. Per aquest motiu, i després de la reunió mantinguda amb els diversos caps de colla, representants de l´entitat i l´Ajuntament han decidit la cancel·lació de l´edició d´enguany.

A la reunió es van explorar diverses vies i fòrmules per adaptar els actes a les mesures de seguretat sanitàries, amb un desenvolupament més estàtic de les celebracions o diversificant la localització, però finalment es va descartar introduir canvis per l´elevada desnaturalització que suposaria per una Festa molt tradicional que compta amb un guió i desenvolupament amb gran interacció, mobilitat i participació a l´espai públic.

En aquesta trobada les parts implicades també s´han emplaçat a deixar la porta oberta a possibles iniciatives que puguin impulsar-se al voltant de la Festa, amb la voluntat de preservar el característic color groc que omple els carrers de la vila durant els dies de Fires i Festes, sempre i quan s´adaptin als requisits sanitaris que determinin les autoritats competents.