Ajuntament de Sant Sadurní d'Anoia
La campanya d'estiu “Òmnium en ruta” arriba a l'Alt Penedès

La campanya d’estiu d’Òmnium Cultural, “Òmnium en ruta”, arriba aquest agost a la comarca de l’Alt Penedès i tindrà parada el dimecres 13 a Sant Sadurní d’Anoia i el dijous 14 a Vilafranca del Penedès.

Inspirat en el bibliobús d’Òmnium dels anys 70, l’entitat ha programat una campanya a través de la qual interpel·la la societat civil per tornar a aixecar el país. La caravana recorrerà una quarantena de municipis durant l’estiu per reclamar l’amnistia i l’autodeterminació, posant la cultura i la cohesió social al centre de tot, i denunciar la repressió i la vulneració de drets fonamentals que duen a terme els poders de l’Estat, començant per la monarquia.

Sempre respectant les mesures sanitàries i els protocols de seguretat i pendents de l’evolució de la pandèmia, “Òmnium en ruta” oferirà als dos municipis penedesencs un tast de les diferents activitats i projectes que l’associació té en marxa de manera regular.

L’equipament mòbil compta amb tres mòduls, un escenari, una furgoteca (o camió de cuina sobre rodes) i una graderia per al públic on es garantiran en tot moment les distàncies de seguretat entre els assistents.

També s’hi podrà veure l’exposició El mapa de la repressió, que mostra la brutalitat de la repressió que s’ha patit en el marc del procés sobiranista, des del Referèndum de l’1 d’octubre del 2017 fins a la resposta post sentència a finals del 2019.

L’acte començarà a les 6 de la tarda amb un espectacle de micro-teatre destinat al públic més jove, amb el qual ens endinsarem en el món del circ fet per dones. Un dels eixos vertebradors de la ruta és la cultura i per això, a de les 7 de la tarda, hi haurà la presentació del Premi Sant Jordi de novel·la 2019, Les amistats traïdes, amb la presència del seu autor, David Nel·lo. Pel que fa a la programació variable a cada municipi, el 13 d’agost a Sant Sadurní, a les 8 del vespre, tindrà lloc una tertúlia, amb la presència de Montse Ortiz, membre de la Junta Directiva Nacional d’Òmnium i Jordi Cabré, escriptor i advocat, que parlaran sobre temes d’actualitat com ara els drets civils i polítics, la monarquia o la repressió dels altres poders de l’estat.

Cap a 2/4 de 9 del vespre l'actriu vilafranquina Maria Rodríguez ens oferirà una lectura dramatitzada de contes i tancarà la jornada una sessió de cinema a la fresca, on s’hi projectarà un dels curts finalistes del Festival Confitats en Curt del VOC, la mostra de cinema i audiovisual en llengua catalana que impulsa Òmnium Cultural. 

Programació “Òmnium en ruta”  Sant Sadurní: 13 d’agost (plaça Era d’en Guineu)

  • 18h: Espectacle de teatre infantil.
  • 19h: Presentació del llibre Les amistats traïdes (Premi Sant Jordi de novel·la 2019) a càrrec de l’autor, David Nel·lo i presentat per Maribel Vila.
  • 20h: Tertúlia d’actualitat amb Montse Ortiz (membre de la Junta Nacional d’Òmnium Cultural) i Jordi Cabré (advocat).
  • 21h: Lectura dramatitzada de contes a càrrec de Maria Rodríguez.
  • 21.30h: Cinema a la fresca Confitats en curt.

cartell omnoium en ruta