Publicació 14.09.2020
inici curs escolar
  • Pel regidor d'Educació, Toni Romeu, la voluntat del consistori és la de traslladar tranquil·litat a tota la comunitat educativa
  • Ja fa mesos que es treballa per facilitar el retorn al curs escolar i per dotar tots els centres de protocols adequats

Aquest dilluns els centres escolars de Sant Sadurní d'Anoia han reobert amb normalitat, després de mig any tancats, tot i les restriccions sanitàries definides per fer front a la COVID19. En aquest sentit, l´Ajuntament mantindrà el contacte permanent que al llarg d'aquests darrers mesos ja ha tingut amb les escoles i instituts del municipi, amb l'objectiu de facilitar el bon desenvolupament del curs escolar que ha començat aquest dilluns.

El curs compta amb 68 infants a les escoles bressol municipals, mentre que hi ha 446 nens matriculats a l'educació infantil, 1.184 a primària i 1.380 a secundària. En aquestes tres darreres etapes hi ha un total de 81 alumnes menys matriculats respecte el curs passat.

Amb l'objectiu de facilitar el retorn a les escoles, la regidoria d'Educació ha treballat de forma conjunta amb els centres educatius per atendre les seves necessitats, així com definir uns protocols amb uns punts en comú i coordinar els centres amb el responsable sanitari de referència que tenen designat, per tal de resoldre dubtes o adreçar-s'hi en cas de necessitat.

Senyalització d'accessos i pacificació de les zones escolars

Cal recordar que, en els darrers dies, ja s'han senyalitzat els nous accessos que han entrat en funcionament aquest dilluns per tal de diversificar i esglaonar l'entrada i sortida de l'escola.  A més, i amb la necessitat de pacificar les zones més properes a les escoles, des d'un quart d'hora abans i fins un quart d'hora després de l'inici i la finalització de la jornada escolar, es tallarà la circulació de vehicles a les vies més properes i s'han habilitat, també, espais exclusius d´aparcament per a autobusos.

Pel regidor d'Educació, Toni Romeu, la voluntat del consistori sadurninenc és la de “traslladar tranquil·litat a tota la comunitat educativa, ja que fa mesos que estem treballant per facilitar el retorn al curs escolar i totes les escoles compten amb un protocol d'actuació validat pel Departament d´Educació de la Generalitat"