Publicació 21.10.2020
Cementiri
Amb motiu de la festivitat de Tots Sants, el Cementiri Municipal i el de Monistrol obriran del 26 d'octubre al 3 de novembre 8 a 18h

A les portes de la festivitat de Tots Sants, i en el context de crisi sanitària que vivim, en les tradicionals visites als cementiris es prendran les següents:

Es recorda que les noves mesures de contenció de la COVID-19, d'aplicació a partir del divendres 30 d'octubre, limiten la mobilitat fora de Catalunya i fora del municipi en cap de setmana. S'exceptuen d'aquesta restricció els desplaçaments, dins la mateixa comarca, motivats per la visita als cementiris els dies 31 d'octubre i 1 de novembre.

Mesures  i recomanacions de prevenció i seguretat sanitària

  • El cementiri de Sant Sadurní d'Anoia i el de Monistrol estaran oberts del 26 d'octubre al 3 de novembre de 8 a 18h. Es demana a la ciutadania esglaonar les visites al llarg de tota la setmana.
  • S'aplicarà un control de l'aforament de manera que l'ocupació respecti sempre el màxim d'una persona per cada 2,5 m2, reforçant la informació i la senyalització i tenint en compte que els grups en cap cas poden excedir de les sis persones.
  • S'establirà entrades i sortides diferenciades sempre que sigui possible i recorreguts per tal que les persones no es trobin en sentits oposats, respectant sempre la distància interpersonal d'1,5 m. Per indicar-ho s'utilitzaran marques a terra,  tanques i altres elements de senyalització.
  • És obligatori l'ús de mascareta en tot moment excepte per a les persones que n'estiguin exemptes per motius de salut i els infants menors de 6 anys. Cal evitar tocar-se els ulls, el nas i la boca amb les mans.
  • S'han adoptat mesures de neteja i desinfecció periòdica, amb especial atenció a les zones i espais d'ús comú i a les superfícies, materials i equipaments de contacte més freqüents. El cementiri disposarà de papereres per dipositar-hi els residus seguint la lògica dels recorreguts marcats.
  • També hi haurà dispensadors de gel hidroalcohòlic i desinfectant en llocs accessibles i visibles. És obligatori rentar-se les mans amb el gel abans i després d'utilitzr els elements comuns.
  • L'estada al cementiri es limitarà a 45 minuts i estarà prohibit menjar i beure a l'interior de l'equipament.
  • Cal evitar les trobades casuals amb altres persones i les aglomeracions i mantenir en tot moment el distanciament social.