Publicació 27.10.2020
vespa asiàtica
En cas de localitzar un niu de vespa o exemplars d'aquestes espècies, es demana que s'avisi amb un missatge al telèfon 618 98 52 34

Els serveis de Salut i Medi Ambient de l'Ajuntament de Sant Sadurní d'Anoia fan una crida a la col·laboració ciutadana per tal d'identificar i fer seguiment d'exemplars de vespa asiàtica (vespa velutina) i de bernat marbrejat.

En el cas de la vespa, tots els nius detectats s'han anat eliminant però encara es reben avisos per localitzacions d'alguns exemplars en zones properes a Can Mas de la Riera i el parc del Lavernó. Amb l’arribada de l’hivern els arbres perden el fullatge i els nius de vespes asiàtiques es fan visibles. Per això es demana la col·laboració de la població per a detectar nous nius.

En el cas del bernat marbrejat es tracta d'un insecte que, tot i que no mossega a persones ni animals ni tampoc transmet malalties, hiverna a construccions humanes i especialment és nociu per a arbres fruiters i ornamentals i cultius agrícoles, produint-hi important danys.

En cas de identificar algun d'aquests insectes o un niu de vespa asiàtica, es demana als veïns i veïnes que enviïn un missatge al telèfon 618 98 52 34.


Podeu consultar més informació al següent enllaç

vespa velutina i bernat marbrejat