Publicaciˇ 30.11.2020
  • Es faran a partir de dimarts 1 de desembre a l'═ndex de dilluns a divendres de 15 a 19:15h a persones sense sÝmptomes majors de 16 anys
  • S'allargaran diverses setmanes per evitar aglomeracions. ╔s aconsellable portar la targeta sanitÓria

La poblaciˇ asimptomÓtica a partir de 16 anys estÓ cridada a participar als cribratges intensius per detectar possibles contagis de Covid-19, que comenšaran aquest dimarts 1 de desembre a Sant SadurnÝ.

Les proves es faran a l'═ndex (Cr. Pompeu Fabra 34) de dilluns a divendres de 15 a 19:15h i s'allargaran durant almenys quatre setmanes per evitar aglomeracions. El servei de via p˙blica ha adaptat el pati de l'═ndex per facilitar el distanciament social.

Cal remarcar que les persones que presenten sÝmptomes compatibles amb la Covid-19, les persones identificades com a contactes estrets i aquelles persones a qui s'ha realitzat qualsevol prova amb diagn˛stic positiu en els darrers tres mesos hauran de seguir els circuits habituals.

El resultat es donarÓ al mateix moment, ja que s'obtÚ al cap de 15 minuts, i tambÚ es podrÓ consultar a la plataforma La Meva Salut. Per facilitar els trÓmits Ús recomanable portar la Targeta SanitÓria.

Aquest tipus de cribratges tenen per objectiu detectar el mÓxim nombre possible de persones infectades, ja que algunes no presenten sÝmptomes i poden, sense saber-ho, transmetre el virus a la seva famÝlia, amics i altres persones del seu entorn.
En cas de resultat positiu, Ús molt important fer l'a´llament que determinin els professionals sanitaris en cada cas.

Es tracta d'una estratŔgia conjunta en la lluita contra la Covid-19 del Departament de Salut, el Servei de VigilÓncia Epidemiol˛gica, l'Atenciˇ PrimÓria Metropolitana Sud i tambÚ amb la colĚlaboraciˇ dels ajuntaments dels municipis.

L'objectiu Ús controlar amb  rapidesa la transmissiˇ del virus i trencar les possibles cadenes de transmissiˇ. Aquesta setmana tambÚ han comenšat els cribratges a Vilafranca i a Santa Margarida i els Monjos.

pati index cribratges