Ràdio Sant Sadurní
Al 2021 també es completarà la segona fase de rehabilitació del pavelló de l'Ateneu

Aquest dimecres l’alcalde de Sant Sadurní, Josep Maria Ribas, acompanyat pel primer tinent d’alcalde i regidor de Turisme i Comerç, Ton Amat, han participat a la tradicional trobada que l’Ajuntament organitza amb els mitjans de comunicació comarcals, per tal de fer balanç de l’any i presentar els principals projectes i iniciatives del 2021, i que s’ha dut a terme a la sala d’actes del Centre Cultural.

El govern ha avançat en aquesta roda de premsa que l’any vinent s’iniciaran les obres de construcció dels nous vestidors del camp de futbol. L’actuació tindrà un pressupost que rondarà els 1,8 milions d’euros i servirà també per arranjar i condicionar diverses zones de la instal·lació esportiva. Aquesta és una de les inversions més esperades i reclamades des de fa molts anys. En les properes setmanes està previst que s’enllesteixi el projecte de l’obra i s’iniciï el procediment i tramitació per tal que en el darrer tram de l’any puguin iniciar-se ja els primers treballs.

Josep Maria Ribas ha destacat que «en les properes setmanes tindrem ja el projecte i iniciarem ràpidament la licitació per poder endegar les obres el proper any i que els nous vestidors i les millores al camp siguin ja una realitat al 2022»

També el 2021 serà l’any de reobertura del pavelló de l’Ateneu Agrícola, amb l’impuls de la segona fase d’obres. Des de principis de setembre la instal.lació afronta una primera actuació que es prolongarà fins a finals d’any, i amb la qual ja s’ha substituït la coberta de fibrociment i la retirada de tots els components d’amiant. També s’ha inclòs un sistema de detecció, alarma i pevenció d’incendis, així com millores en les sortides d’emergència i en l’eficiència energètica. La segona fase, que contempla una partida d’uns 350 mil euros, es completarà al llarg de l’any vinent i permetrà dotar de més millores a aquest equipament, als vestidors i lavabos, així com en l’accessibilitat, compatibilitzant aquesta obra amb l’activitat esportiva. La previsió és que l’actuació pugui enllestir-se en el darrer trimestre de 2021 i el pavelló pugui estar disponible també com a espai per a la celebració d’activitats socials i culturals.


Cava Centre

Ton Amat, primer tinent d’alcalde, ha presentat alguns detalls del projecte de museització per actualitzar la visita al Centre d’Interpretació del Cava i que compten amb una subvenció dels fons europeus FEDER. La renovació de la instal.lació s’espera que pugui iniciat-se cap al segon semestre de l’any.

«Un dels canvis més evidents serà d’entrada el canvi de nom, el CIC Fassina passarà a dir-se Cava Centre", ha explicat Amat. «Amb aquesta inversió volem rellançar de nou aquest espai de referència i de promoció turística de Sant Sadurní amb nous continguts i propostes per a tots els qui ens visitin»

També des de l’Ajuntament es mantindrà una política molt ferma de suport i sensibilització amb el comerç i la restauració locals, especialment afectats en aquest 2020 per la pandèmia.

L’impuls de l’Administració electrònica serà un altra de les prioritats que el primer tinent d’alcalde ha assenyalat durant el nou any, així com reforçar una partida per al manteniment i l’abelliment de la via pública.

En matèria d’Habitatge, els avenços amb la posada en marxa d’una nova promoció d’habitatge de lloguer social, serà també un dels assumptes que han de concretar-se en la segona meitat del mandat.

Reformes a la Casa dels Avis

Una altra de les actuacions destacades previstes per l’any vinent serà un paquet de reformes a l’interior de la Casa dels Avis i a la façana, que comptaran amb un pressupost que superarà els 620 mil euros.  

La reforma i condicionament del cementiri de Monistrol, una de les inversions pendents dels darrers anys, esdevindrà també una realitat durant el proper any, així com la millora en la dinamització i reordenació de la plaça Nova i la Rambla Generalitat, una de les artèries principals del centre de la vila.

Pressupost municipal 2021

La propera setmana l’equip de govern presentarà en el darrer ple municipal de l’any la proposta de pressupost municipal per al 2021, que se situarà en un primer terme en uns 15,5 milions d’euros, una xifra lleugerament inferior a la d’aquest any. Amb tot, l’executiu local preveu que durant el primer trimestre es concreti un romanent de tresoreria que superarà el milió d’euros i que permetrà reforçar el pressupost en el capítol 2 de despesa de béns i serveis, i que en total implicarà un augment aproximat del pressupost municipal d’un 6% en relació al d’aquest exercici.

Abans de concloure la roda de premsa els dos representants del govern han atès diverses preguntes dels mitjans de comunicació presents, que s’han interessat pels efectes de la crisi sanitària a les finances locals i l’impacte en el teixit productiu, o pel canvi a la zona blava, que l’any vinent deixarà de ser de pagament i funcionarà amb un disc horari que permetrà estacionar de manera gratuïta durant mitja hora.

També s’ha tingut un record especial en aquest balanç de l’any pel portaveu del grup municipal Sant Sadurní En Comú, Rafa Berlanga, qui de manera sobtada va morir fa poques setmanes.

balanç 2

PUBLICAT EL 16.12.2020