RÓdio Sant SadurnÝ

AVUI: Descobert 15║C|8║C
Facebook Twitter Instagram Youtube
BUTLLET═

SUBSCRIU-TE AL BUTLLET═ ELECTRĎNIC

Dona't d'alta facilitant-nos el teu correu electr˛nic i setmanalment rebrÓs l'agenda d'activitats i les notÝcies mÚs destacades de la setmana

NotÝcies
Sant SadurnÝ iniciarÓ l'any vinent les esperades obres de remodelaciˇ al camp de futbol
Al 2021 tambÚ es completarÓ la segona fase de rehabilitaciˇ del pavellˇ de l'Ateneu

Aquest dimecres l’alcalde de Sant SadurnÝ, Josep Maria Ribas, acompanyat pel primer tinent d’alcalde i regidor de Turisme i Comerš, Ton Amat, han participat a la tradicional trobada que l’Ajuntament organitza amb els mitjans de comunicaciˇ comarcals, per tal de fer balanš de l’any i presentar els principals projectes i iniciatives del 2021, i que s’ha dut a terme a la sala d’actes del Centre Cultural.

El govern ha avanšat en aquesta roda de premsa que l’any vinent s’iniciaran les obres de construcciˇ dels nous vestidors del camp de futbol. L’actuaciˇ tindrÓ un pressupost que rondarÓ els 1,8 milions d’euros i servirÓ tambÚ per arranjar i condicionar diverses zones de la instalĚlaciˇ esportiva. Aquesta Ús una de les inversions mÚs esperades i reclamades des de fa molts anys. En les properes setmanes estÓ previst que s’enllesteixi el projecte de l’obra i s’inici´ el procediment i tramitaciˇ per tal que en el darrer tram de l’any puguin iniciar-se ja els primers treballs.

Josep Maria Ribas ha destacat que źen les properes setmanes tindrem ja el projecte i iniciarem rÓpidament la licitaciˇ per poder endegar les obres el proper any i que els nous vestidors i les millores al camp siguin ja una realitat al 2022╗

TambÚ el 2021 serÓ l’any de reobertura del pavellˇ de l’Ateneu AgrÝcola, amb l’impuls de la segona fase d’obres. Des de principis de setembre la instal.laciˇ afronta una primera actuaciˇ que es prolongarÓ fins a finals d’any, i amb la qual ja s’ha substitu´t la coberta de fibrociment i la retirada de tots els components d’amiant. TambÚ s’ha incl˛s un sistema de detecciˇ, alarma i pevenciˇ d’incendis, aixÝ com millores en les sortides d’emergŔncia i en l’eficiŔncia energŔtica. La segona fase, que contempla una partida d’uns 350 mil euros, es completarÓ al llarg de l’any vinent i permetrÓ dotar de mÚs millores a aquest equipament, als vestidors i lavabos, aixÝ com en l’accessibilitat, compatibilitzant aquesta obra amb l’activitat esportiva. La previsiˇ Ús que l’actuaciˇ pugui enllestir-se en el darrer trimestre de 2021 i el pavellˇ pugui estar disponible tambÚ com a espai per a la celebraciˇ d’activitats socials i culturals.


Cava Centre

Ton Amat, primer tinent d’alcalde, ha presentat alguns detalls del projecte de museitzaciˇ per actualitzar la visita al Centre d’Interpretaciˇ del Cava i que compten amb una subvenciˇ dels fons europeus FEDER. La renovaciˇ de la instal.laciˇ s’espera que pugui iniciat-se cap al segon semestre de l’any.

źUn dels canvis mÚs evidents serÓ d’entrada el canvi de nom, el CIC Fassina passarÓ a dir-se Cava Centre", ha explicat Amat. źAmb aquesta inversiˇ volem rellanšar de nou aquest espai de referŔncia i de promociˇ turÝstica de Sant SadurnÝ amb nous continguts i propostes per a tots els qui ens visitin╗

TambÚ des de l’Ajuntament es mantindrÓ una polÝtica molt ferma de suport i sensibilitzaciˇ amb el comerš i la restauraciˇ locals, especialment afectats en aquest 2020 per la pandŔmia.

L’impuls de l’Administraciˇ electr˛nica serÓ un altra de les prioritats que el primer tinent d’alcalde ha assenyalat durant el nou any, aixÝ com reforšar una partida per al manteniment i l’abelliment de la via p˙blica.

En matŔria d’Habitatge, els avenšos amb la posada en marxa d’una nova promociˇ d’habitatge de lloguer social, serÓ tambÚ un dels assumptes que han de concretar-se en la segona meitat del mandat.

Reformes a la Casa dels Avis

Una altra de les actuacions destacades previstes per l’any vinent serÓ un paquet de reformes a l’interior de la Casa dels Avis i a la fašana, que comptaran amb un pressupost que superarÓ els 620 mil euros.  

La reforma i condicionament del cementiri de Monistrol, una de les inversions pendents dels darrers anys, esdevindrÓ tambÚ una realitat durant el proper any, aixÝ com la millora en la dinamitzaciˇ i reordenaciˇ de la plaša Nova i la Rambla Generalitat, una de les artŔries principals del centre de la vila.

Pressupost municipal 2021

La propera setmana l’equip de govern presentarÓ en el darrer ple municipal de l’any la proposta de pressupost municipal per al 2021, que se situarÓ en un primer terme en uns 15,5 milions d’euros, una xifra lleugerament inferior a la d’aquest any. Amb tot, l’executiu local preveu que durant el primer trimestre es concreti un romanent de tresoreria que superarÓ el miliˇ d’euros i que permetrÓ reforšar el pressupost en el capÝtol 2 de despesa de bÚns i serveis, i que en total implicarÓ un augment aproximat del pressupost municipal d’un 6% en relaciˇ al d’aquest exercici.

Abans de concloure la roda de premsa els dos representants del govern han atŔs diverses preguntes dels mitjans de comunicaciˇ presents, que s’han interessat pels efectes de la crisi sanitÓria a les finances locals i l’impacte en el teixit productiu, o pel canvi a la zona blava, que l’any vinent deixarÓ de ser de pagament i funcionarÓ amb un disc horari que permetrÓ estacionar de manera gratu´ta durant mitja hora.

TambÚ s’ha tingut un record especial en aquest balanš de l’any pel portaveu del grup municipal Sant SadurnÝ En Com˙, Rafa Berlanga, qui de manera sobtada va morir fa poques setmanes.

balanš 2

PUBLICAT EL 16.12.2020
COMPARTIR
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterComparteix a Google+Compartir per correu electr˛nic