Publicació 23.02.2021
A l'inici de la sessió es va recordar els exregidors Berta Camps i Francesc Carafí i es va fer la lectura del Manifest del 8 de març Dia Internacional de les Dones

Aquest dimarts es va celebrar el ple ordinari de febrer de l’Ajuntament de Sant Sadurní, que de nou es va dur a terme en un format híbrid, amb els portaveus dels grups municipals a la sala de plens i la resta de manera telemàtica a causa del context sanitari.

L’inici de la sessió va estar marcat pel record i el minut de silenci als exregidors de l’Ajuntament, Berta Camps i Francesc Carafí, i la lectura compartida de la Declaració Institucional del Manifest del 8 de març, Dia Internacional de les Dones. El ple va donar suport unànime a la pròrroga de dos convenis amb l’Agència de l’Habitatge de Catalunya per als programes de mediació en el lloguer social.  També en el suport de la candidatura perquè les catifes de flors i materials naturals siguin patrimoni immaterial de la UNESCO. Els grups van recordar la tradició de la vila en la festivitat del Corpus i la contribució especial del barri de l’Església.

Mocions  

Després de donar compte a diversos punts de tràmit, el ple va entrar en la fase de debat de mocions i propostes d’acord, que va comptar amb l’absència del portaveu del PP, i també el PSC va declinar prendre part en les tres propostes presentades per la CUP. Sant Sadurní en Comú va comptar amb el suport de tots els grups presents al plenari i l’adhesió del PSC en la moció, a proposta de la Federació Catalana de Municipis, per reclamar un paper actiu dels municipis en l’assignació i gestió dels fons europeus de recuperació Next Generation.

ERC i el PSC van aconseguir el vot favorable del consistori en el suport al Tractat sobre la prohibició de les armes nuclears, resolució promoguda per Fundipau (Fundació per la Pau).

La CUP, per la seva banda, va tenir el suport d’ERC, Junts per Sant Sadurní i En Comú, en suport a Pablo Hàsel i en defensa de la llibertat d’expressió. Va prosperar també la retirada de la Generalitat en les causes obertes contra independentistes amb l’únic vot favorable de la CUP. ERC, Junts i En Comú s’hi van abstenir per la seva defensa a que les reivindicacions i protestes, sempre legítimes, s’exerceixin sense violència, i que la formació cupaire no va incloure en el redactat de la moció.

I en la proposta de suport a les persones encausades en les manifestacions al Pertús, la CUP va trobar el vot a favor d’ERC i Junts, mentre En Comú s’hi va abstenir recordant l’impacte i les afectacions econòmiques i laborals que van ocasionar a molts treballadors i empreses.

Precs i peguntes  

En el torn de precs i preguntes, el govern va respondre, a consulta de la CUP ,que no havia arribat una petició per a pintar un mural a l’espai públic amb motiu del 8 de març. I en relació a preguntes del PSC, es va informar que en breu s’enviarà la convocatòria del Consell sectorial de turisme.  

El PSC i el govern fer un agraïment al bon desenvolupament de la jornada electoral del 14 de març. Es va apuntar que està previst que l’escola Intermunicipal pugui passar a mans de la Generalitat a partir del proper curs acadèmic i que s’abordarà també quin és el futur de la Mancomunitat de municipis de l’Alt Penedès, ens que gestiona actualment el centre.

Abans de concloure una sessió que es va prolongar durant una hora i mitja, l’alcalde Josep Maria Ribas va avançar que es contempla celebrar un ple extraordinari al març per tal d’incorporar al pressupost municipal el romanent de tresoreria.

ÀUDIO