Publicació 24.02.2021
Serveis Mèdics Penedès ha instal·lat de manera gratuïta l'aparell i ha format el personal de la Biblioteca

La Biblioteca Ramon Bosch de Noya ja té desfibril.lador a l'edifici del Centre Cultural de Sant Sadurní.

Serveis Mèdics Penedès Sant Sadurní ha instal·lat de manera gratuïta aquest aparell smart i semiautomàtic i ha format a sis de les persones que treballen a la Biblioteca. També s'ha compromès a dur a terme el manteniment del desfibril.lador i formació contínua als socorristes.

El desfibril.lador es va presentar la setmana passada a la Biblioteca amb la presència de l'alcalde, Josep Maria Ribas; la regidora de Cultura, Marta Castellví; el Doctor Josep Panyella, propietari de Serveis Mèdics Penedès i Ferran Andreu, president de l'Ateneu i treballador a SMP.

Tal com explicava Josep Panyella, es tracta d'un aparell intel·ligent que davant d'una aturada cardíaca detecta el tipus d'arrítmia que pateix cada persona i activa la descàrrega de reanimació idònia, amb l'objectiu d'aturar la fibril.lació i que el cor bategui de nou.

Aquesta és una iniciativa que Serveis Mèdics ja va posar en pràctica amb el Club Esportiu Noia Freixenet i els Castellers de Vilafranca, que també disposen d'un desfibril.lador d'aquestes característiques.

desfibrilador