Publicació 01.06.2021
El pati de Can Guineu va tancar l'edició d'enguany celebrada durant els quatre divendres del mes de maig

El passat divendres es va tancar al pati de Can Guineu l'edició 2021 del Festival Poesia a les Caves, organitzat per Santi Borrell i la regidoria de Cultura de l'Ajuntament de Sant Sadurní, certamen que s'ha dut a terme amb algunes restriccions i mesures de seguretat que no han impedit, però, que versos, poetes, cellers i públic es retrobessin en aquest cita tradicional i d'èxit del calendari cultural sadurninenc.

El festival d’enguany, amb reserva prèvia, va exhaurir rápidament les entrades per cadascuna de les quatre cites programades. Com a novetat, es va impulsar la signatura de llibres dels poetes al final de cada recital.

La cloenda es va fer al pati de Cal Guineu, que recentment ha obert portes de la mà del projecte de construcció efímera que ha impulsat l’Ajuntament i l’escola Elisava. Dolors Miquel, Ester Xargay, Santi Borrell, Nati Soler, Víctor Verdú, Vicenç Llorca,Carles Figueras, Marta Pérez, Rosa Maria Arrazola, Biel Barnils, MIquel Cartró i Antoni Clapés han estat els noms propis durant aquests divendres de Poesia a les Caves, celebrat als cellers de Jaume Giró i Giró, Codorniu, Recaredo i també a Can Guineu.

El programa també va incloure un recital de poesia infantil el passat 21 de maig a Fonpinet.

L'organitzador del Festival i poeta, Santi Borrell, ha destacat la qualitat dels poetes i l'èxit de públic, en una situació anòmala, i ha subratllat l'esforç de la regidoria de Cultura per fer possible aquest festival: "La coordinació entre estaments públics i privats per fer activitats culturals és el que determinarà el futur de la cultura i de les arts" "Estem molt contents de la resposta del públic. Durant tots aquests últims mesos que hem patit la pandèmia ens hem adonat del paper fonamental de la Cultura. Molts cops no ens adonem de tot el que tenim. Per això existeix la poesia. Per cantar el que tenim. Per cantar el que som. La poesia ens ajuda a veure el món amb una altra llum. Sense cultura no serem lliures".

Borrell ha afegit que "Cada poeta ha pogut llegir els seus poemes davant un públic atent, amable, en un ambient únic, màgic, on l'acte de llegir certifica un espai (de miralls) on tot es va barrejant i va confluint. A les caves Jaume Giró i Giró, Dolors Miquel va presentar el seu darrer llibre "Sutura", Ester Xargay va cantar alguns dels seus poemes i Santi Borrell va llegir alguns dels seus poemes del llibre "Fragments d'una pedra" i "Mar da Morte". A Codorniu els poemes de Nati Soler, Víctor Verdú i Vicenç Llorca anaven ressonant entre pins centenaris, porxos modernistes i pedres antigues, amb el cant dels ocells, amb la presència d'Àngels Torras, directora del Servei Territorial de Cultura de la Generalitat. En el tercer recital de Carles Figueras, Marta Pérez i Rosa Maria Arrazola es van llegir grans poemes, amb una reivindicació de la dona, de la vida i de la paternitat. A can Guineu,  Biel Barnils va llegir poemes elèctrics, Miquel Cartró va llegir poemes eròtics i Antoni Clapés va llegir poemes més reflexius".

La regidora de Cultura, Marta Castellví, ha ressaltat l'èxit d'assistència: "Hem omplert aforaments tots els dies i això és una molt bona notícia, ens agrada saber que malgrat tot la gent segueix amb ganes de cultura. Aquest festival ha significat recuperar una mica el petit format i la proximitat que tant necessitem. Agraeixo l'esforç de tothom qui ho ha fet possible i en especial a les caves, que un any més han col.laborat amb tot el que ha calgut".

El servei de Cultura agraeix doncs la col·laboració de les caves, dels poetes i del públic que ha fet possible una nova edició d’aquest certamen.

Podeu veure una àmplia galeria d'imatges al Flickr de l'Ajuntament

poesia a les caves 2021