Publicació 26.07.2021
Gran cartell d'espectacles i concerts amb la màxima seguretat
  • La regidoria de Cultura aposta per la Cultura de qualitat i atractiva per a tot tipus de públic
  • Serà imprescindible entrada i document d'identificació personal per accedir a totes les activitats, que es faran al recinte del CAP
  • La programació estarà subjecta a les circumstàncies de cada moment i l’evolució de la situació sanitària

Aquest dilluns 26 de juliol el pati de Can Guineu ha acollit la presentació als mitjans de comunicació de les Fires i Festes 2021. Durant l'acte s'ha explicat la programació que s'ha anat desvetllant els darrers dies, s'ha presentat la imatge de Fires i s'han detallat les mesures de seguretat que es prendran per oferir unes festes amb totes les garanties.

A l'acte hi han pres part l'Alcalde de Sant Sadurní d'Anoia, Josep Maria Ribas; la regidora de Cultura, Marta Castellví, el regidor de Governació i via Pública, Pere Vernet, així com la dissenyadora del cartell, Mar Carda, i representants de les entitats del municipi

Les d'enguany seran unes Fires d'alta volada a nivell de programació, amb el cartell d’espectacles i concerts més imponent a Sant Sadurní des de fa més de tres dècades. Totes les activitats previstes, siguin gratuïtes o de pagament, tindran un aforament limitat i serà imprescindible accedir amb entrada i acompanyat d’un document d’identificació personal.

Tal i com ha explicat la regidora de Cultura, Marta Castellví, es tracta d'una aposta per la cultura de qualitat, per espectacles i propostes atractives per al públic general, així com concebre la cultura i la programació cultural  com a element per a la dinamització i promoció del municipi "El nostre objectiu és trobar el just equilibri entre unes fires de qualitat i el compliment de les normes de seguretat. L'eslògan 'La Cultura és segura' per nosaltres no és només un eslògan".

El pressupost de les Fires és de 216.000 euros.

Seguint el model del 2020

Es replica l’exitós model organitzatiu i logístic de l’edició 2020, per tal de garantir les mesures sanitàries, de control d’accés i aforament del públic. Els principals espectacles i concerts se celebraran a l’escenari principal, que s’instal.larà a l’esplanada del CAP, amb capacitat per a unes 1.500 persones i tal com ha explicat la regidora "enguany les fires s'allargaran uns dies més, del  al 5 al 12 de setembre, per tal d'esponjar els actes".

Els actes de cultura popular, de ball i foc, així com els horaris d’algunes activitats, estan pendents de l’evolució de la pandèmia i les mesures i condicions que decretin les autoritats sanitàries. En aquest sentit, l'Alcalde Josep Maria Ribas, ha explicat que "l'Associació Festa de la Fil·loxera està treballant per poder fer una prova pilot per dur a terme la festa del dia 8 a la plaça de l'església; Si no es pot fer en aquestes condicions, l'associació prefereix esperar l'any vinent a dur-la a terme". La Fil·loxera infantil es farà al recinte del CAP.

La regidora de Cultura ha tingut un especial agraïment a la tasca dels serveis municipals i de la Comissió de Festes i les entitats, en unes fires en què se celebra el 40è aniversari de la Festa de la Fil.loxera i el 15è aniversari Timbalers Tabalots.  També ha mostrat un especial agraïment a la vinculació de Serveis Mèdics Penedès, patrocinador de Fires i Festes 2020.

VENDA D'ENTRADES I RESERVA D'INVITACIONS

El dilluns 2 d’agost a les 10h del matí s'obrirà la venda d’entrades via online des del web www.santsadurni.cat/fires2021, només a persones empadronades al municipi, i a partir del dimarts 3 d’agost es vendran al públic en general.

Cada persona podra adquirir un màxim de 4 entrades i/o invitacions per acte.

S’habilitarà un punt presencial de venda d’entrades del 2 al 4 d’agost al Casal d’Entitats 1 d’Octubre (c/ Marc Mir,15), de 10h a 13h, només per aquelles persones que no disposin dels recursos per fer la gestió telemàtica de reserva d’entrades.

La regidora ha explicat que enguany s'ha posat un preu simbòlic a les entrades per diversos motius: que qui les compri les acabi utilitzant i no quedin cadires buides; per recuperar part de la inversió en els grups i la infraestructura; i per posar en valor la Cultura: "Des de l'administració pública hem de vetllar pel dret de l'accés de les persones a la Cultura però també perquè aquesta tingui el pes que li pertoca dins de la societat".

Mesures de seguretat

L’Ajuntament durà a terme les mateixes mesures de seguretat que van funcionar l'any passat per assegurar la traçabilitat i el seguiment de tots els espectadors que accedeixin a cadascuna de les activitats. Segons ha explicat el regidor de Via Pública i Governació, Pere Vernet: "Els indicadors que tenim ara no són en absolut els que teníem fa poc temps quan vam pensar les Fires d'enguany. La variant Delta del Virus ha trastocat el planteig. Ens trobem en una situació molt similar a la de l'any passat".

Pel que fa a horaris i aforament: "L'escenari en què ens hem situat per decidir l'horari i l'aforament de les activitats és el d'imaginar una millora de la situació, però haurem d'anar-nos adaptant a les circumstàncies". Vernet també s'ha mostrat molt agraït per la complicitat entre el servei de Cultura i els seus departaments de Governació i Via Pública a l'hora d'organitzar uns esdeveniments d'aquesta complexitat.

L'espai estarà perimetrat, hi haurà control de temperatura i les persones assistents hauran d'estar assegudes amb distància de seguretat i portar obligatòriament mascareta.

En qualsevol cas, la programació estarà subjecta a les circumstàncies de cada moment i l’evolució de la situació sanitària, així com a les condicions que decretin les autoritats competents.

CARTELL FIRES I FESTES 2021

El cartell de Fires i Festes l'ha dissenyat Mar Carda, una jove sadurninenca il·lustradora i dissenyadora gràfica, de joieria i ceràmica, que ha explicat que ha utilitzat formes i colors primaris "representant tots els elements de la festa de forma figurada".

PREGONER FIRES 2021

El pregó enguany serà molt especial i és una aposta per la integració i l’atenció a la diversitat, convidant a fer-lo al sadurninenc Serafí Cervera, una persona sorda que, per primera vegada a Catalunya, tal i com ha explicat l'alcalde, introduirà elements per tal que el públic s’acosti a l’experiència d’una persona sorda. L’acte es desenvoluparà sense so, a través recursos visuals, de text i llenguatge de signes.

programació

Podeu consultar la informació de les Fires i Festes 2021 al web www.santsadurni.cat/fires2021 

Banner FiF21