El celler Codorníu ha acollit aquest dimecres al vespre la II Nit dels Màgnums, organitzada per la Confraria del Cava amb la col·laboració de l’Ajuntament de Sant Sadurní, el Consell Regulador del Cava i l’AECAVA. L’activitat, que ha donat el tret de sortida al programa d’actes de la 25a edició del Cavatast, ha servit per homenatjar els caves de gran format, sovint desconeguts per al gran públic.
A la II Nit dels Màgnums -recuperada enguany després de l’aturada obligada per la pandèmia en l’edició anterior- hi han participat 25 empreses entre cellers i establiments de restauració, xarcuteria i pastisseria. Tots ells seran expositors del Cavatast, que tindrà lloc de l’1 al 3 d’octubre a Sant Sadurní d’Anoia.
A l’acte hi han assistit unes 170 persones que han pogut tastar alguns productes exclusius maridats amb originals receptes i música en directe.
Prèviament a la jornada de tast, s’ha organitzat una xerrada tècnica conduïda per Joan Miquel Canals, degà de la Facultat d’Enologia de la Universitat Rovira i Virgili (Tarragona). Canals ha explicat el pes que el format màgnum té en el sector del cava, i quines diferències d’evolució i tast tenen els caves que s’elaboren amb ampolles d’1,5 litres.
El regidor de Comerç i Turisme de l’Ajuntament de Sant Sadurní, Ton Amat, s’ha mostrat molt satisfet de la “bona acollida” que ha tingut l’acte entre el públic, un èxit que “consolida la proposta”, ha dit. Amat ha remarcat com n’és d’important “la participació dels cellers i les empreses de l’àmbit gastronòmic en aquest tipus d’iniciatives”, i ha valorat molt positivament la implicació de les entitats del sector cavista en l’organització d’activitats vinculades al Cavatast.
Per altra banda, el president de la Confraria del Cava, Eduard Sanfeliu, ha ressaltat l’augment de públic i de cellers que s’ha assolit en aquesta segona edició de la Nit dels Màgnums. Sanfeliu ha assegurat que aquesta és una activitat que “ha vingut per quedar-se”, i ha avançat que la Confraria del Cava treballa en l’organització d’una segona proposta d’aquest estil per a la primavera.
Segueix la venda d’entrades
A falta de poc més d’una setmana perquè comenci el Cavatast, la venda d’entrades avança a bon ritme. Aquest dimecres ja s’han esgotat els tiquets per a alguns dels tastos que s’han organitzat en el marc de la mostra i també han penjat el cartell de complet les activitats complementàries que es duran a terme al Celler de la Fassina de Can Guineu.
Encara hi ha entrades disponibles per al Visensitive a Caves Blancher, una de les novetats del Cavatast 2021, on es maridaran els coneixements sobre el cava de la sommelier Clara Antúnez amb la música de dues guitarres.
Format de la mostra
Cal recordar que el format del Cavatast serà el mateix que es va proposar per a la passada edició. La trentena de cellers i empreses que participen a la mostra exposaran els seus productes en quatre escenaris: els cellers Freixenet, Vilarnau, Canals i Munné i Juvé i Camps.
Es duran a terme quatre jornades de tast: una el divendres 1 d’octubre, dues el dissabte 2 d’octubre i una única sessió el diumenge 3 d’octubre. A cadascuna de les degustacions que s’han programat hi participaran sis cellers, així com un restaurant, una xarcuteria i una pastisseria, i també hi haurà música en directe.
Com cada any, s’ha habilitat un número de telèfon (671 042 978) a través del qual els visitants poden fer arribar els seus dubtes i consultes relatives a l’esdeveniment.
[Nota i imatge: Giny Comunicació]