Publicació 30.11.2021
Podeu recuperar la sessió a Ràdio Sant Sadurní i en streaming al web municipal

Aquest dimarts va tenir lloc el ple ordinari de l’Ajuntament de Sant Sadurní corresponent al mes de novembre, un sessió que va tenir com a assumpte mes destacat l’aprovació inicial del projecte executiu dels vestidors del camp de futbol municipal.

A l’inici de la sessió es va aprovar el canvi de finançament per tal de preservar una subvenció de la Diputació de Barcelona en relació a obres a la via pública, davant la dificultat, per problemes tècnics, per executar en termini unes obres previstes a la zona de l’aparcament del Pont Romà que no podran finalitzar abans del 31 de desembre.

En un altre ordre de qüestions tècniques i de tràmit es va resoldre també l’actualització de l’inventari municipal, el programa de verificació d’activitats econòmiques, la rectificació d’un acord de ple sobre la pròrroga del contracte de gestió de la deixalleria o l’aprovació de les bases generals dels processos de selecció de personal. 

La majoria de grups van donar suport a un conveni amb SOM Sant Sadurní per a la instal.lació d’un tótem digital informatiu i per a la promoció comercial del municipi al carrer Raval. El regidor de Comerç i Turisme, Ton Amat, va apuntar que es tracta d’una primera aposta que es pot estendre a noves localitzacions del municipi. En Comú, que s’hi va abstenir, va mostrar-se més favorable a la instal.lació d’aquest panell digital a la Rambla Generalitat.

Més que uns nous vestidors 

El regidor d’Urbanisme, Xavier Rodríguez, va ser l’encarregat de presentar els principals detalls d’aquesta obra que s’estendrà més enllà de la construcció d’uns nous verstidors. L’actuació suposarà la transformació de la façana lateral del camp amb el passeig Baríton Maties Ferret, amb una ampliació de la zona de vianants i una millor interconnexió de les instal.lacions del camp amb la piscina i el pavelló municipals.

Els vestidors es construiran entre el camp de futbol 7 i el de futbol 11, amb una graderia a la part superior amb capacitat per a uns 360 espectadors, amb el compromís d' incloure en el plec de licitació millores com la instal.lació d’una coberta per al públic i la possibilitat d’ampliar la capacitat de la graderia.

El cost d’aquesta primera fase comptarà amb un pressupost de més de 2,2 milions d’euros i la durada de les obres es prolongarà entre 12 i 14 mesos. Durant aquest temps, es preservarà l’activitat al camp principal però sí hi haurà afectacions en els terrenys de futbol 7 que condicionaran el normal desenvolupament del calendari d’entrenaments i partits dels equips base. 

Rodríguez va voler subratllar el diàleg obert i permanent amb el club, la Unió Esportiva Sant Sadurní, per tal de dissenyar un projecte que s’acostés al màxim a les demandes de l’entitat.

Tots els grups van donar-hi suport, - el PSC va manifestar que la remodelació presentada no era el projecte que preferien per l’equipament - i van expressar la seva satisfacció per donar, per fi, resposta a una demanda històrica. 

El projecte de remodelació integral de la instal.lació es planteja en diverses fases constructives que es podran abordar en els anys successius.

Moció

Totes les formacions del consistori van donar suport i diverses es van oferir a encapçalar una moció presentada pel PSC a petició del grup Prosanitat pública, en què es reclama una millora del servei sanitari als CAPs i a l’Hospital comarcal de l’Alt Penedès.

Precs i preguntes

Al torn de precs i preguntes el PP va felicitar l’àrea de Turisme per la nova proposta museuogràfica del Cava Centre, a la Fassina. Sobre aquest projecte també s’hi va referir En Comú, que va preguntar pel destí dels antics equips de projecció del CIC Fassina. 

El PSC, per la seva banda, va presentar diversos precs i consultes, com la demanda que el nou element dels Diables Se Mn Refum, estrenat aquesta Festa Major, pugui ser exposat en algun equipament municipal. Va demanar també un impuls a l’app mòbil municipal, dades sobre la darrera edició del Cavatast, la millora del servei de rehabilitació comarcal, o el compromís de celebrar una assemblea d’entitats esportives. També el govern va informar, arran d’una consulta, que rebrà una de le noves bicicletes elèctriques que la Diputació està lliurant als ajuntaments de la demarcació. 

El ple de novembre va concloure després d’una hora i mitja de sessió.